Δ.Σ.του Φλοίσβου - Ένας χρόνος.

Το Δ.Σ. του Εξωρ/κού-Εκπολ/κού Συλλόγου του Φλοίσβου,σε λίγες μέρες κλείνει ένα χρόνο ζωής.

Αναλάβαμε το Φλοίσβο μια περίοδο δύσκολη από κάθε άποψη,άλλαξε η δημοτική αρχή,έγινε η συνένωση των δήμων,η εφαρμογή του Καλλικράτη έφερε αναστάτωση και τέλος τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επηρέασαν τα πάντα.

Μέσα σ'αυτό το δύσκολο περιβάλλον , ύστερα από πολύ δουλειά και προσπάθεια καταφέραμε να γίνει ο οικισμός μας κατά γενική ομολογία πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.

Δώσαμε μεγάλο βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος,από την πρώτη στιγμή και αυτό εξακολουθούμε με πείσμα,γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι η ίδια μας η ζωή και η ζωή των παιδιών μας,κτυπήσαμε νοοτροπίες ,συμπεριφορές και κατεστημένα που σκοπό είχαν την υποβάθμισή του.

Προσκαλέσαμε τους πλέον ειδικούς για να μας ενημερώσουν  για τα προληπτικά μέτρα κατά των πυρκαγιών,καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισής των.Βρήκαμε νόμους και διατάξεις που προστατεύουν το περιβάλλον και ζητήσαμε από τον δήμο και την πυροσβεστική να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των.

Χαρτογραφήσαμε την περιοχή,καταγράψαμε τα αποθέματα νερού του οικισμού μας και  τα καταθέσαμε στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
.
Εξασφαλίσαμε θετική γνωμοδότηση από την Πυροσβεστική για τοποθέτηση κρουνών στην περιοχή μας,όμως αυτό σκοντάφτει στην ανεπάρκεια του δικτύου ύδρευσης
.
Δημιουργήσαμε ζώνες πυρασφάλειας περιμετρικά του Φλοίσβου,τοποθετήσαμε δεξαμενή πυροπροστασίας στην πλατεία και το σημαντικότερο αποκτήσαμε ένα δικό μας πυροσβεστικό όχημα πάντα ετοιμοπόλεμο για άμεση επέμβαση.
Κάναμε εκστρατεία καθαρισμού του δάσους σε συνεργασία με αμερικανική ομάδα εθελοντών που μας διέθεσε το Sportcamp.

Την εθελοντική αυτή δράση μας εξήραν τόσο τα μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης με αφιερώματα,όσο και ο Δήμαρχος κ.Κ.Λογοθέτης που μας επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας τον φίλο μας κ.Θανάση Μουζάκη ο οποίος μαζί με τον επόπτη καθαριότητας κ.Σπύρο Γκίκα φρόντισαν για την απομάκρυσή του μεγάλου όγκου των σκουπιδιών που συγκεντρώσαμε.

Με το σπαθί μας και μέσα από τις δράσεις εθελοντισμού καταλάβαμε τη θέση του τακτικού μέλους στην "ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" του δήμου μας ,εθελοντική οργάνωση υπό την αιγίδα της κοινότητάς μας, εκπροσωπώντας τους οικισμούς τις ενέργειες της οποίας ζητώ να στηρίξετε..

Προτάθηκε στο Δ.Σ. του Φλοίσβου η θέση του τακτικού μέλους στην "Loutraki Tourism Organization" μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπό έχει την προβολή του Λουτρακίου και ανάπτυξη του τουρισμού,πρόεδρος της οργάνωσης αυτής είναι ο γείτονάς μας κ.Σπύρος Καραβούλης, με τον οποίο μέσα από μια νέα σχέση συνεργασιών και αμοιβαίου σεβασμού,προσπαθούμε να προβάλουμε και αναβαθμίσουμε την περιοχή μας,επιλύοντας κάθε πρόβλημα που μπορεί να διαταράξει αυτή τη συνεργασία προς όφελος όλων μας.

Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία τον περσινή καλοκαιρινή εκδήλωση.
Έγινε και πάλι  η κοπή της πίτας .
Τιμήσαμε  τα ιδρυτικά μας μέλη.
Κάναμε μια  πραγματικά ωραία εκδρομή.

Τώρα προγραμματίζουμε μια σειρά εκδηλώσεων ,αφιερωμένες στα 30 χρόνια του συλλόγου μας,που θα λάβουν χώρα τον Αύγουστο τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.

Ανοίξαμε ένα κανάλι ενημέρωσης και επικοινωνίας με όλους δημιουργώντας το δικό μας blog και μέσα από την τεχνολογία βρισκόμαστε πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων,με άποψη και προτάσεις.
Από τον καθαρισμό του δάσους
Ο σύλλογός μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τόσο της ηλεκτρονικής όσο και έντυπης ενημέρωσης,με τις δράσεις του,εισπράττοντας τα καλύτερα σχόλια
.
Το όραμα και η επιδίωξη αυτού του Δ.Σ. που αναδείξατε πριν ένα χρόνο είναι να παραδώσουμε με τη λήξη της θητείας μας ένα οικισμό οργανωμένο , σύγχρονο που θα τον υπολογίζουν και αναγνωρίζουν όλοι,να βάλουμε γερά θεμέλια ώστε αυτοί που θα μας διαδεχθούν να μπορέσουν ευκολότερα να συνεχίσουν το έργο τους.

Για μια ακόμα φορά ζητούμε από όλους σας  να συνεχίσετε να στηρίζετε τις προσπάθειές μας,και αυτό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  για την επιτυχία των στόχων μας.

Την δύσκολη αυτή εποχή που όλοι βιώνουμε,μπορούμε να τη ξεπεράσουμε ευκολότερα  κάνοντας πράξη το άρθρο 2 του καταστατικού μας που μιλά για την ανάπτυξη στενότερων δεσμών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των μελών μεταξύ των, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη.

Φλοίσβος - Ιούλιος 2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου
.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη