Συντονισμός δράσεων

Εάν πραγματικά οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι κατά την ταπεινή μου άποψη, την πραγματικά δύσκολη αυτή περίοδο που όλοι βιώνουμε, θέλουν να προσφέρουν κάποιο έργο σημαντικό, πέραν των καθιερωμένων εκδηλώσεων, θα έπρεπε να εστιάσουν την προσοχή τους στα παρακάτω:

 Να εντοπίσουν τις οικογένειες του κάθε οικισμού που πιθανόν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της συνεχιζόμενης και συνεχώς αυξανόμενης οικονομική κρίσης και αθόρυβα και με διακριτικότητα να τις βοηθήσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο, ή από το ταμείο του συλλόγου ή ακόμα και από τα διάφορα προγράμματα του Δήμου και της Εκκλησίας.

 Να πλαισιώσουν και βοηθήσουν όλες τις εθελοντικές προσπάθειες από όπου κι αν προέρχονται και υπάρχουν πολλές τέτοιες στις μέρες μας.

 Να βοηθήσουμε κάθε εθελοντική δραστηριότητα που σκοπό έχει την προστασία του περιβάλλοντος.
Εδώ θα ήθελα να επισημάνω μετά λύπης μου, ότι η συμμετοχή των Εξωραϊστικών Συλλόγων στις εκδηλώσεις της "ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ", ήταν απογοητευτική. Βέβαια το ίδιο απογοητευτική ήταν και η συμμετοχή και των υπόλοιπων συλλόγων του Λουτρακίου.

 Προστασία του περιβάλλοντος μέσα και γύρω από κάθε οικισμό.
Εδώ θα σας πω με λίγα λόγια τι κάναμε εμείς στο Φλοίσβο και αυτό του χρόνου μπορεί να το συντονίσει η Ομοσπονδία. Ξεκινήσαμε από τον Μάιο, πριν ακόμα αρχίσει η αντιπυρική περίοδος με ενημερώσεις των οικιστών από ειδικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα προληπτικά μέτρα κατά των πυρκαγιών και τον τρόπο αντιμετώπισής των.
Προχωρήσαμε στην αποψίλωση και τον καθαρισμό όλης της περιοχής και δημιουργήσαμε ζώνες πυρασφάλειας περιμετρικά του οικισμού.Υποχρεώσαμε όλους σχεδόν που έχουν εγκαταλειμμένα οικόπεδα να τα καθαρίσουν και αναπτύξαμε ένα σύστημα προστασίας από τις πυρκαγιές με δεξαμενές,αντλίες και ένα πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης.
Οργανώσαμε ομάδες πυρασφάλειας και ειδικοί τους εκπαίδευσαν.
Όλα αυτά με εθελοντική προσφορά των οικιστών του Φλοίσβου , προσωπική και οικονομική.
Η καλή συνεργασία μεταξύ των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών καθώς και η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση μπορεί να κάνει θαύματα.

 Να στηρίξουμε αυτόν τον τόπο, τον τόπο που επιλέξαμε να εγκατασταθούμε, έστω και αν κάποιες φορές μας πλήγωσε, και τις  προσπάθειες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, της Κοινότητάς μας και  να στηρίξουμε , τη δύσκολη αυτή περίοδο, όσο περισσότερο μπορούμε την οικονομία του Λουτρακίου και τις επιχειρήσεις που ακόμα μένουν όρθιες.

Επιδίωξή μας είναι κάποια στιγμή οι προσπάθειές μας να βρουν μιμητές , να αναλάβει η Ομοσπονδία μας τον συντονισμό και την ενημέρωση και γι αυτό αγωνιζόμαστε. 
Μπορεί να μην γίνουν όλα αυτά , αλλά ότι και να γίνει θα είναι καλύτερο από το τίποτα. 
  
To Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη