Αιολικό Πάρκο στα Γεράνια?

Όσο αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απόφαση εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στα Γεράνια θα θέλαμε σαν Εξωραϊστικός Σύλλογος να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα και να ενημερώσουμε και τα μέλη μας.
Το βασικότερο, σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε αντίθετη με κάθε μορφής ενέργεια που είναι φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το οικοσύστημα των Γερανίων, που είναι και προστατευόμενη περιοχή .
Αν λάβουμε υπ' όψη μας τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής, που η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα επιφέρει και που θα είναι μεγαλύτερη από την όποια οικολογική ωφελιμότητα ασφαλώς είμαστε ενάντια στην πραγματοποίηση αυτού του έργου και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας , σε συνεργασία και με τους υπολοίπους φορείς , προκειμένου να ακυρωθεί.
Όμως καλό θα ήταν , κατά την γνώμη μας , να υπάρξει ενημέρωση από ειδικούς και ακόμα και από την ίδια την εταιρεία που πρόκειται να  το πραγματοποιήσει.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε τον κόσμο με επιχειρήματα και να ζητήσουμε την στήριξή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ, ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΑΠΕ ΑΡΑ ΠΛΗΡΟΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ,ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑ ΠΩΣ Η ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΑΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΑ ΚΑΘΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 200ΤΜ ΜΠΕΤΟ 10Μ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΙ 2 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΠΛΑΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 21Μ ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΠΟΨΥΛΩΣΗ ΠΟΛΩΝ ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ! ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΣΕΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΒΑΣΙΜΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ! ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ -30% ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ -40% ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ- ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΠΟΥ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΤΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΡΥΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ) ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛ. ΦΟΡΤΙΩΝ !ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΔΕΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΥΚΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛ ΡΕΥΜΑ ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=CrxxB8amBMY
    ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΝΝΗΤΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς το ψάχνουμε πάρα πολύ το θέμα των ανεμογεννητριών και έχουμε ζητήσει από ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος να καταθέσουν την άποψή τους.
    Την όποια απόφαση πάρουμε να είστε σίγουροι ότι θα την στηρίξουμε ενεργά και θα ζητήσουμε και τη συνδρομή όλων των Εξωρ.Συλλόγων του Δήμου μας.
    Μέσα από το blog αυτό θα παρουσιαστούν όλες οι απόψεις με στοιχεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε πολλά ζητήματα περιβαλλοντικών έργων (όπως βιολογικοί καθαρισμοί, έργα διαχείρισης απορριμμάτων κ.ά), συχνά εκδηλώνεται το σύνδρομο που διεθνώς αποκαλείται "not in my back yard" (όχι στο πίσω μέρος της αυλής μου, ή λαίκότερα "θέλουμε έργα, αλλά όχι στο χωράφι μου).
    Τέτοια θέματα δεν αντιμετωπίζονται με κραυγές και ψιθύρους, αλλά με ψυχραιμία και σύνεση.

    Σκέψη πρώτη: κάθε έργο Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας (Α.Π.Ε.), πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε επίπεδο χώρας, ακόμα και αν τοπικά έχει αρνητικές επιπτώσεις. Όταν κάποιος συλλογάται ολιστικά και όχι τοπικιστικά, οφείλει να προσμετρά την παραδοχή αυτή.
    Σκέψη δεύτερη: για ένα έργο με θετικές (συνολικά) περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το ποιος το κατασκευάζει και το καρπούται έχει μεν σημασία, αλλά όχι την πρωτεύουσα (όπως για παράδειγμα σημαντική είναι η ανακύκλωση είτε την κάνουν οι αθίγγανοι, είτε τα συλλογικά συστήματα διαχείρισης). Προφανώς έχει σημασία να γυρίζουν τα οφέλη στο ευρύ κοινό, αλλά οι στόχοι της χώρας σε ΑΠΕ δυστυχώς δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με μικροεπενδύσεις.
    Σκέψη τρίτη: η χώρα μας έχει το θείο δώρο να διαθέτει πολλά βουνά, πολλές περιοχές προστασίας. Θα μπορούσε άραγε αυτό να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό κάθε τέτοιας περιοχής και επομένως αδυναμία αύξησης της παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ;
    Σκέψη τέταρτη: Οι γενικεύσεις έχουν πάντα την αξία τους, πάντα όμως έχουν σημασία τα δεδομένα ενός συγκεκριμένου έργου. Κατά συνέπεια είναι καθοριστικής σημασίας να γνωρίζετε τα δεδομένα του συγκεκριμένου έργου στα Γεράνεια.
    Σκέψη πέμπτη: δεν είναι ακριβές ότι δεν έχει θετική επίπτωση η δημιουργία αιολικών ή φωτοβολταϊκών πάρκων στη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών. Κάθε ώρα λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών είναι όφελος στα θέματα αέριας ρύπανσης, εκπομπών του φαινομένου του θερμοκηπίου, σπατάλης μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων κλπ
    Σκέψη έκτη: η σημαντικότερη επίπτωση από τη δημιουργία ενός αιολικού πάρκου είναι οι δρόμοι πρόσβασης, και αυτό πρέπει να κοιταχτεί κατά απόλυτη προτεραιότητα.
    Τελευταία σκέψη: το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι λείπει ο στρατηγικός σχεδιασμός, που θα έδινε σε επίπεδο χώρας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: πόσο είναι το αιολικό δυναμικό που διαθέτουμε και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε; σε τι ποσοστό παραγόμενης ενέργειας από τον άνεμο θέλουμε να φτάσουμε και με ποια χρονική κλιμάκωση; πως κατανέμεται χωρικά στη χώρα; ποια είναι τα βασικά κριτήρια αποκλεισμού περιοχών; Η έλλειψη αυτών των απαντήσεων δικαιολογημένα ενισχύει την καχυποψία απέναντι σε ένα ανυπόληπτο κράτος ή/και απέναντι στο κεφάλαιο.

    Φιλικά
    Νίκος Σελλάς
    Χημικός Μηχανικός - Περιβαλλοντολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΙΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ !ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΟΜΩΣ
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ (ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ) ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΑΣΥΝΔΕΤΕΣ Η ΔΕΗ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΥΚΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ?
    ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ? ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Η ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (ΛΥΓΝΗΤΗ ΚΤΛ ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΡΑ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ !
    ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΡΥΠΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ MW ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΜΕΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ( ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ , ΤΑ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΑΣ ΕΥΝΩΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΥΑΦΕΡΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΥΤΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΙΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΕΙΘΕΝΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΟΠΟΥ ΑΠΕΙΚΩΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑΝ Α/Γ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ (ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΗΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΙΗΣΗ ΠΟΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Α/Γ ΑΠΟΨΥΛΩΣΗ 2 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΓΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΥΚΤΙΟΥ ΜΕΤΑΦΩΡΑΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ) ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙ ΕΡΓΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ , ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΕΡΙΟΧΗ NATOURA 2000 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΤΗΝ ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ Η ΟΧΙ ΤΩΝ ΒΡΟΧΙΝΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ) ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΙΑ ΤΟΣΩΝ ΔΕΝΤΡΟΩΝ ΟΠΟΘ ΑΠΟΡΟΦΟΥΝ ΤΟ ΔΕΙΟΞΥΔΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΝΟΥΝ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΗΓΩΝ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ (ΟΠΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ) !
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΤΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΝ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΜΠΕΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΣ Η ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΙΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΗΤΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΙΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΤΙΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΙΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !
    ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΡΥΠΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ
    ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ,ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΛΕΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΩΝ, ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΣ ΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ Η ΔΕΝΔΡΑ,ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΠΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΟΛΕΣ ΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !
    Μ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της