Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kείμενο οδηγιών






  •      ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


                                                 ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΔΗΓΙΩΝ
    - ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΌΝ:  Σε κάθε συναλλαγή μας και εφόσον πιστεύουμε ότι υπάρχει ελληνικό προϊόν το ζητούμε. Η ζήτηση από τους καταναλωτές πάντοτε πιέζει τους εμπόρους και δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες ώστε να το περιλάβουν στα είδη που πωλούν. Η ζήτηση ενισχύει την προσφορά.

    - ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ: Δηλώνουμε την απόφασή μας να αγοράσουμε μόνο ελληνικό προϊόν και όχι κάποιο αντίστοιχο άλλης προέλευσης. Δηλώνουμε ότι θα αγοράσουμε μόνο ελληνικό προϊόν και, εάν μπορούμε να αναβάλλουμε την αγορά μας, φεύγουμε και δηλώνουμε ότι θα επανέλθουμε όταν έλθει το ελληνικό προϊόν.

    - ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ & ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ: Πολλές φορές οι έμποροι δυσφημούν το ελληνικό προϊόν ή προβάλλουν δήθεν «προτερήματα» του προϊόντος άλλης προέλευσης για να το πωλήσουν ή επειδή δεν διαθέτουν ελληνικό. Ο λόγος τις περισσότερες φορές είναι ότι το άλλης προέλευσης προϊόν τους παρέχει τεράστια περιθώρια κέρδους. Δεν ακούμε δικαιολογίες και συγκρίσεις. Η γνώση και η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι τις περισσότερες φορές τα ελληνικά προϊόντα είναι και καλύτερα και φθηνότερα. Ειδικά στα τρόφιμα υπάρχει και ο κίνδυνος αγοράς μεταλλαγμένων προϊόντων.

    - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ: Διαμαρτυρόμαστε για την απουσία ελληνικών προϊόντων και την ύπαρξη και προβολή προϊόντων άλλης προέλευσης.

    - ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ: Μεγαλώσαμε με το ιδεολόγημα ότι το εισαγόμενο είναι καλύτερο από το ελληνικό. Η εμπειρία και η γνώση δείχνουν ότι το ελληνικό είναι τις περισσότερες φορές καλύτερο. Πείθουμε τον εαυτό μας, και τον πείθουμε ακόμα και με την αναγκαιότητα της επιλογής ενός ελληνικού προϊόντος.

    - ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Το γεγονός ότι ένα κατάστημα δεν έχει ελληνικό προϊόν δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει το διπλανό ή το παρακάτω ευρισκόμενο.

    - ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ & ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ : Τα προϊόντα φέρουν σήμανση για τον τόπο παραγωγής τους. Ζητούμε να μας δείξουν τις συσκευασίες ή τις ταμπέλλες στα ενδύματα. Ψάχνουμε μόνοι μας στο σουπερμάρκετ ή σε άλλα αντίστοιχα καταστήματα για να διαπιστώσουμε την προέλευση του προϊόντος. Εάν δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ρωτάμε κάποιον υπάλληλο και ζητάμε να μας δείξει ή αποδείξει αυτός την προέλευση.

    - Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 520: Οι αριθμοί κάτω από το BARCODE (τις γραμμούλες που φέρουν οι συσκευασίες), οι οποίοι αντιστοιχούν στην Ελλάδα, αρχίζουν με τον αριθμό 520. Προσοχή όμως γιατί το προϊόν μπορεί να είναι άλλης προέλευσης και απλά να συσκευάζεται στην Ελλάδα. Ζητάμε και στις περίπτωση αυτή πληροφορίες από τον έμπορο ή τους υπαλλήλους του. Εάν θέλουμε να το ψάξουμε περισσότερο μπαίνουμε στην ιστοσελίδαhttp://gepir.gs1.org/V31/xx/ και κάνουμε αναζήτηση, ώστε να έχουμε τα πλήρη στοιχεία του κατασκευαστή και του τόπου κατασκευής. Ο κωδικός 520 είναι μία σημαντική ένδειξη. Εάν δεν υπάρχει ο κωδικός 520, το προϊόν δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.
    - ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Προτιμούμε το προϊόν που κατασκευάζεται στην Ελλάδα, από ελληνικά χέρια, όχι το προϊόν ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζεται στο εξωτερικό. Σειρά ελληνικών εταιρειών έδιωξαν την παραγωγή από την χώρα μας και άφησαν χιλιάδες Ελληνες άνεργους για να βρουν φθηνά εργατικά χέρια στο εξωτερικό.

    - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ: Μπορεί κάποιες ελάχιστες πολυεθνικές εταιρείες να κατασκευάζουν προϊόντα στην Ελλάδα, όμως τα κέρδη από τις πωλήσεις φεύγουν στο εξωτερικό. ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ που κατασκευάζεται από ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ, έτσι τα χρήματά μας μένουν και αξιοποιούνται στην χώρα μας, έτσι μόνο ανθεί η ελληνική παραγωγή.

    - ΑΛΛΗΛΟΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ:  Ενημερώνουμε τους γνωστούς μας για τα προϊόντα που έχουμε βρει, γράφουμε τις παρατηρήσεις μας στον δικτυακό τόπο http://protimoellinika.wordpress.com/ ή στέλνουμε e-mail στα protimoellhnika@hotmail.gr και newinka@newinka.gr                                      . Ενημερώνουμε τον κοινωνικό μας περίγυρο και τους φίλους μας για την εκστρατεία και τους σκοπούς της.

    - ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ & ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ: Είναι βέβαιο ότι μερίδα του εμπορικού κόσμου θα προσπαθήσει να εξάγει υπερκέρδη από την εκστρατεία και από τα ελληνικά προϊόντα. Πιέζουμε πάντοτε για καλύτερη τιμή στο ελληνικό προϊόν (υπάρχουν πάντα περιθώρια) και εάν πιστεύουμε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια το καταγγέλλουμε με τους πιο πάνω τρόπους ή οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.

    ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Σε όλες τις επιλογές μας, ακόμα και στην παροχή υπηρεσιών, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τον σκοπό και τις αναγκαιότητες της εκστρατείας.             
    Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και να αντιληφθούμε την σημασία της εκστρατείας και της συμπεριφοράς μας για την κοινωνία και τον τόπο μας.

                            ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΑΔΑ

                ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της