Γάλα ΝΟΥΝΟΥ: Συνεχίζει ακάθεκτο να ταΐζει.…τον «Σουλειμάν»!

Η Ελληνική θυγατρική της Ολλανδικής εταιρίαςFrieslandCampina (ετήσιος τζίρος 10 δισεκατομμύρια Ευρώ) δεν αρκείται στο να ταΐζει τα παιδιά μας με εισαγόμενο γάλα ΝΟΥΝΟΥ kid (λες και δεν έχουμε Ελληνικό γάλα να τα ταΐσουμε) συνεχίζει να «ταίζει» με διαφημιστικά κονδύλια και τον «Σουλειμάν» πιθανόν για να κρατηθεί «μεγαλοπρεπής»!
Όταν εδώ και δύο βδομάδες έχει ξεσπάσει σάλος για την τουρκική τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν»που «μεταμορφώνει» ένα ψυχρό δολοφόνο σε άκακο αγγελούδι παραμορφώνοντας κάθε έννοια ιστορικής αλήθειας για τις ανάγκες της «γνωριμίας» του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού με το «οθωμανικό μεγαλείο», (βλπ. σχετικό άρθρο«Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»), όταν πολύ σοβαροί διαφημιζόμενοι όπως οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Real News» αρνήθηκαν προκαταβολικά κάθε διαφημιστική παρουσία στην σειρά αυτή, όταν οι πολυεθνικές LOREAL, Nestle,  Vodafone, η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων «Βερόπουλος» κ.α. γνωστοποιούν πως δεν προγραμματίζουν πλέον καμιά απολύτως διαφημιστική παρουσία στην τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν», η εταιρίαFrieslandCampina (Διάφορα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ, Τυριά Gouda, Edam,Milner, Fina κ.α.) συνεχίζει
ακάθεκτη να τροφοδοτεί, όχι με γάλα ή τυρί, αλλά με διαφήμιση την τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν».
Για να μην παρεξηγηθούμε, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ασφαλώς και είναι δικαίωμα τηςFrieslandCampina να διαφημίζεται όπου επιθυμεί, όπου τραβάει η καρδιά της. Ασφαλώς και είναι δικαίωμα της να αγνοεί τις εκκλήσεις ή τις διαμαρτυρίες που λαμβάνει στα τηλέφωνα 210 616 6400 ή800-11-668-668.
Είναι όμως και δικό μας δικαίωμα, σαν ευαισθητοποιημένοι καταναλωτές, να μην αγοράζουμε κανένα γάλα ΝΟΥΝΟΥ και κανένα από τα τυριά της FrieslandCampina για την αναισθησία που θεωρούμε ότι επιδεικνύει απέναντι στην ευαισθησία των χιλιάδων Ελλήνων που υπέγραψαν εδώ το αίτημα απόσυρσης της τηλεοπτικής σειράς «Σουλειμάν» – και όχι μόνο.
Απευθύνουμε και πάλι έκκληση σε όσες εταιρίες εξακολουθούν να διαφημίζονται στον ωραιοποιημένο «Σουλειμάν» να σταματήσουν να το κάνουν. Έχουν άλλωστε άπειρες επιλογές για να δαπανήσουν τα διαφημιστικά τους κονδύλια – και μην μας πουν πως η συγκεκριμένη σειρά έχει «αποδεδειγμένα υψηλή τηλεθέαση» γιατί υπάρχουν πολλές άλλες σειρές με πολύ μεγαλύτερη «αποδεδειγμένα υψηλή τηλεθέαση» που μπορούν να διαφημιστούν χωρίς να προκαλούν ένα ευαισθητοποιημένο μέρος των πελατών τους. Εκτός αν επιμένουν να καταλαβαίνουν μόνο αριθμούς, συμφέρον και λεφτά, αγνοώντας τις εύλογες ευαισθησίες μέρους των καταναλωτών τους. Οπότε δεν μένει τίποτε άλλο από το να μην αγοράζουμε τα προϊόντα τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της