Φιλιατρά: Μια Ιστορία Θυσίας και Αγάπης

Written By Filiatra-NET on Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 | 20:20

Η Βάσω με την οικογένεια της ήρθαν στο χωριό για τα Χριστούγεννα να περάσουν ευτυχισμένα με φίλους και συγγενείς και να ξεκουραστούν. Δεν περιμένανε αυτό που τους συνέβη. 

Περνώντας από ένα κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι τους στα Φιλιατρά άκουσαν τα κλάματα μικρών σκύλων.  

Δεν δίστασαν καθόλου, βγάζοντας τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί, άρχισαν να βρίσκουν στο πάτο νεογέννητα κουτάβια, 6 στο σύνολο, γεννημένα την ίδια μέρα με τον ομφάλιο λώρο στην κοιλίτσα τους ακόμα. Δεν ήξεραν τι να κάνουν και βγήκαν να με βρούνε. 

Πήραμε σωστό γάλα και μπιμπερό και γυρίσαμε στο σπίτι να τους δείξω πώς να τα χειριστούν και να τα ταΐσουν. Τους εξήγησα ότι θα ήταν δύσκολο το έργο τους γιατί ήταν ήδη σε άθλια κατάσταση, παγωμένα αδύνατα και αδύναμα. Θα έπρεπε να ταΐζονται ανά 3 ώρες και να μένουν σε σημείο ζεστό.  

Όλη η οικογένεια μαζεύτηκε να βοηθήσει. Φτιάξανε ένα σημείο δίπλα στο τζάκι και ώσπου να τα ταΐσουμε ένα, ένα, άλλα μέλη της οικογένειας κράταγαν τα μικρά στα χέρια τους για να τα ζεστάνουν.

Αυτά τα μικρά δεν είχαν προλάβει να γευτούν το γάλα της μάνας τους και να γνωρίσουν καν την μυρουδιά της όταν βίαια κάποιος τα πήρα και τα πέταξε σαν σκουπίδια στον κάδο, απαξιώνοντας την γέννηση τους και την έννοια της ζωής σε κάτι άθλιο και ασήμαντο.   

Η Βάσω και η οικογένεια της όμως, δεν τα είδαν έτσι τα κουτάβια. Περάσανε τα Χριστούγεννα φροντίζοντας τα, ξέροντας ότι ίσως δεν τα καταφέρουν άλλα όφειλαν να προσπαθήσουν. Στην αρχή τα πήγαν κάπως καλά αλλά αυτές οι πρώτες ώρες χωρίς μητρικό γάλα και παγωμένα στον κάδο τους στοίχισε πολύ.  Σιγά σιγά άρχισαν τα μικρά να καταλήγουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο της στοίχισε της Βάσως αλλά συνέχισε για αυτά που μένανε ζωντανά.  

Αυτή η ιστορία δεν έχει χαρούμενο τέλος αφού πριν λίγες ώρες και τα τελευταία δύο άφησαν την τελευταία τους αναπνοή. Αυτή είναι η ζωή, μερικές φορές δύσκολη, αλλά όσο θα υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι για να ισορροπούν το κακό γύρο μας υπάρχει ελπίδα. 

Απόψε η Βάσω με την οικογένεια της θα γυρίσουν στην Αθήνα. Μπορεί να μην πέρασαν τα Χριστούγεννα που περιμένανε αλλά σίγουρα δεν θα τα ξεχάσουν. Η Βάσω περνάει ένα μήνυμα στα παιδιά της και σε όλους μας, ένα μήνυμα αγάπης, θυσίας και ανθρωπιάς. Να είναι πάντα καλά!!!!  

Κ.Κ.
Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφιλίας
Share this article :

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη