Κοπή πίτας στο Φλοίσβο














Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη κοπή της πίτας 2013 στο Φλοίσβο-Λουτρακίου, η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας και η απονομή τιμητικής διάκρισης στο επί σειρά ετών Γραμματέα του Συλλόγου μας Γιάννη Σκορδά για την προσφορά του, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης , ο πρώην Δήμαρχος κ. Παύλος Παύλου,οι Αντιδήμαρχοι Ι.Κακούρος , Γ.Δέδες , ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρης Μαρίνης , η νέα πρόεδρος της Δημοτικής μας Κοινότητας Μαρία Κάχρου, φίλοι του Μουσείου Περαχώρας και φυσικά οι οικιστές του Φλοίσβου και των γύρω περιοχών. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μεταξάς , αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ανέφερε τα παρακάτω:

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού συλλόγου του οικισμού μας σας εύχεται καλή - δημιουργική και πάνω από όλα με υγεία νέα χρονιά.
Και αυτή η χρονιά , όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα , θα είναι δύσκολη με πολλά προβλήματα για όλους, όμως θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία.
Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον , από τότε που αυτό το Δ.Σ. ανέλαβε τα καθήκοντα του , εδώ και δυο χρόνια, κάνει τεράστιες προσπάθειες να κρατήσει ζωντανό αυτόν τον μικρό οικισμό του Λουτρακίου  μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και εκδηλώσεις προσφοράς και αλληλεγγύης , μικρές αλλά σημαντικές.
Το μόνο συγκινητικό και σημαντικό, κατά την άποψή μου, θετικό της μεγάλης αυτής οικονομικής κρίσης, που μαστίζει κάθε ελληνική οικογένεια, είναι το κύμα αυτό της προσφοράς και της αλληλεγγύης που διαρκώς διογκώνεται μέρα με τη μέρα αποδεικνύοντας το μεγάλο προτέρημα του λαού μας, ότι στα δύσκολα ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, αδιαφορώντας για το χρώμα του τη θρησκεία του για την καταγωγή του.Αυτός είναι ο πραγματικός Έλληνας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά,τα μέλη και φίλους του μικρού αυτού οικισμού,που στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια προσφοράς , αλληλεγγύης και εθελοντισμού.
Όλοι γνωρίζουν πόσα πράγματα κάναμε όλοι μαζί τα δυο τελευταία χρόνια, δε θα αναφερθώ σε κάθε  ένα από αυτά , παρά μόνο στο τελευταίο, μια προσπάθεια που κάνουμε για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας , με την συγκέντρωση τροφίμων.
Μια άλλη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και σε λίγες μέρες θα αποδώσει καρπούς είναι και η δημιουργία ενός συγχρόνου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό μας που θα λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και έχουν να κάνουν με την ποιότητα του νερού που φθάνει στα σπίτια μας.
Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε και μεις πρόσβαση στην πραγματική ποιότητα του νερού Λουτρακίου με την λειτουργία του νέου δικτύου μας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας τον Κώστα Λογοθέτη για την ουσιαστική και μεγάλη βοήθεια που έχει προσφέρει στο θέμα αυτό καθώς επίσης τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ-Π τον Μπάμπη Δοσσαρά , τον Γεν.Δ/ντή Αν.Μαστραντωνάκη καθώς και όλο το συμβούλιο της εταιρίας για τις ομόφωνες αποφάσεις του για την υλοποίηση του έργου αυτού κατά προτεραιότητα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο μας τον Σωτήρη Πρωτοπαπά , την Αρχαιολόγο υπεύθυνη στην περιοχή μας κ.Γιώτα Κασίμη για την σημαντική τους βοήθεια.
Μεταφέρω και εγώ σε όλους σας τις δικές τους ευχαριστίες για την βοήθεια που προσφέραμε στο έργο των ανασκαφών στην  Ρωμαϊκή Έπαυλη το καλοκαίρι που πέρασε και ειδικά στο Νίκο Καρρά που δούλεψε εθελοντικά εκεί.και τον Αντώνη Αντωνιάδη που πρόσφερε χώρο του οικοπέδου του για την φύλαξη των εργαλείων.
Αποδείξαμε με αυτές τις ενέργειές μας το σεβασμό και την αγάπη μας για το σπουδαίο αυτό έργο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Θα ήταν παράληψη μου να μην αναφέρω τις υπηρεσίες και την βοήθεια που μας έχει προσφέρει εδώ και δυο χρόνια ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο Θανάσης Μουζάκης.
Δεν βρίσκεται αυτή τη φορά μεταξύ μας γιατί βρίσκεται σε ταξίδι και επιστρέφει σήμερα αργά.
Με εξουσιοδότησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, να σας μεταφέρω τις ευχές του και την υπόσχεσή του , ότι και αυτή τη χρονιά θα βρίσκεται δίπλα μας, φίλε Θανάση σε ευχαριστούμε.
Ένα άλλο μεγάλο θέμα που μας απασχολεί χρόνια και έχει να κάνει με την ασφάλειά μας είναι η  επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε κάποια σημεία που έχουν πρόβλημα.
Έχουμε την υπόσχεση από τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι πολύ σύντομα, μέσα σε αυτόν τον μήνα το θέμα θα προχωρήσει.
Οι δρόμοι μας βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και εδώ ζητάμε τη συνδρομή του Δήμου μας.
Αυτά , για να μη σας κουράζω και πάλι καλή χρονιά σε όλους.

Στη συνέχεια το λόγω πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος για μια ακόμα φορά εξήρε το έργο που γίνεται εδώ στο Φλοίσβο, τονίζοντας ότι είναι χαρά και τιμή να συνεργάζεται με έναν τόσο δραστήριο Σύλλογο που δημιούργησε έναν οικισμό πρότυπο, με πολλές δράσεις και μεγάλη προσφορά.

Ακολούθησε ο πρώην Δήμαρχος κ.Παύλου , όπου και αυτός αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται εδώ ιδιαίτερα για την προστασία του περιβάλλοντος , και τόνισε την καλή συνεργασία που είχε και αυτός με τα προηγούμενα Δ.Σ. του Φλοίσβου, εξαίροντας την μαχητικότητά τους στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και η νέα πρόεδρος της Κοινότητάς μας Μαρία Κάχρου, τονίζοντας ότι προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία με το Δ.Σ. του οικισμού μας.
Ο Δήμαρχος έκανε την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Γιάννη Σκορδά ,προσφορά του εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας ,πρώην Γενικού Γραμματέα Αντώνη Αντωνιάδη και η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας και η προσφορά εδεσμάτων από τις κυρίες του Φλοίσβου.

Ο τυχερός της εκδήλωσης που κέρδισε ένα δοχείο αγνό παρθένο ελαιόλαδο προσφορά του ελαιοτριβείου Χρήστου Σταματίου στην Κόρινθο(27410 25969) είναι ο Μαυρίδης Μιχάλης οικιστής του Φλοίσβου.

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στον τόσο δραστήριο σύλλογο.
    Μπράβο σας και καλή χρονιά.
    Να και ένας οικισμός με έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της