VIDEO – καταγγελία του υπό ίδρυση φιλοζωικού σωματείου “Κορινθία- Προστασία Αστικής Πανίδας”.

Αγαπητοί αναγνώστες του tvtv, σας ενημερώνουμε εξαρχής ότι το κείμενο που ακολουθεί και πολύ περισσότερο το Video που δημοσιεύεται στο τέλος του κειμένου, είναι φορτισμένα με απάνθρωπες περιγραφές, επειδή ακριβώς οι πράξεις που περιγράφονται είναι απάνθρωπες.
Θα σας παρακαλούσαμε όμως να μην τα αγνοήσετε, αλλά να ενημερωθείτε προκειμένου να σχηματίσετε άποψη για το τι συμβαίνει στην πόλη του Λουτρακίου εις βάρος των ζώων και στο μέλλον χάρις στη δική Σας ευαισθησία να αποφευχθούν τέτοια τραγικά περιστατικά
Ακολουθεί η καταγγελία του υπό ίδρυση φιλοζωικού σωματείου “Κορινθία- Προστασία Αστικής Πανίδας”:
Με φρίκη αντίκρισαν παραμονή του νέου έτους οι κάτοικοι του Λουτρακίου, το αποκρουστικό θέαμα δεκάδων νεκρών ζώων από φόλες. Θανατώθηκαν με τον πιο επώδυνο τρόπο αδέσποτα σκυλιά, γατιά και περιστέρια της πόλης και κινδύνευσαν πολλά δεσποζόμενα ζώα και μικρά παιδιά.
Ζώα δηλητιριασμένα στο Λουτράκι Είχε προηγηθεί παραμονές Χριστουγέννων, η εξόντωση με τον ίδιο απεχθή τρόπο πολλών αδέσποτων στο κέντρο και την παραλία της Κορίνθου και μέσα στο καλοκαίρι η εξαφάνιση των αδέσποτων του προαστιακού και της Κορίνθου.
Οι εγκληματικές αυτές πράξεις, εκτός του ότι προσβάλουν την ανθρώπινη υπόσταση, εκτός του ότι υποδηλώνουν την βαριά ψυχική ασθένεια των δραστών, αποτελούν ποινικά αδικήματα, νόμος 4039/12.>>
Τα αδέσποτα ζώα υπάρχουν, γιατί κάποιοι “άνθρωποι” τα εγκατέλειψαν στους δρόμους, γιατί κάποιοι δεν στειρώνουν τα ζώα τους και επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους πετώντας στους κάδους τα νεογέννητα, γιατί  κάποιοι τα αφήνουν στην τύχη τους στις ερημιές και στις πόλεις.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.
Τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα. Ζουν, αναπνέουν, πεινούν, πονάνε, κλαίνε, χαίρονται, φοβούνται. Σαν υπάρξεις πρέπει να  αντιμετωπίζονται και όχι σαν σκουπίδια.
Οι Δήμοι και οι αρμόδιοι τομέων των Δήμων, από τη στιγμή που δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα αυτά, πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κάνουν κάτι. Πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους, να φροντίσουν για τη δημιουργία καταφυγίων – και όχι κρεματόριων – για τα αδέσποτα, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν από τον Νόμο 4039/12, που καθιστά υπεύθυνους εκτός από τις Αστυνομικές Αρχές και τις Δημοτικές Αρχές και τη Δημοτική Αστυνομία για τις περιπτώσεις κακοποίησης, εγκατάλειψης ή θανάτωσης ζώων.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, είτε είναι ενεργά φιλόζωοι είτε όχι, να δουν με ανθρώπινο ενδιφέρον το πρόβλημα, να έχουν τα μάτια και τις καρδιές τους ανοικτές, να καταγγέλλουν οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους στις αρμόδιες Αρχές και στα φιλοζωικά σωματεία, να πάψουν να φοβούνται και να αδρανούν μπροστά σε τέτοια περιστατικά.
Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να αγαπούν τα ζώα, είμαστε  όμως όλοι υποχρεωμένοι να τα σεβόμαστε και τουλάχιστον να μην τα βλάπτουμε.
ΚΟΡΙΝΘΙΑ – Προστασία Αστικής Πανίδας.

Επισήμανση από το Φλοίσβο.
Ύστερα από όσα διαβάσαμε και όσο είδαμε στο VIDEO, ανάμεικτα τα συναισθήματά μας, οργή, λύπη, αγανάκτηση, φόβος για τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις , ντροπή.........

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της