Περιβάλλον και Φλοίσβος

Η θητεία του τωρινού Δ.Σ. του Φλοίσβου σε τρεις μήνες τελειώνει και θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου .
Όταν αναλάβαμε την 01-08-2010 βάλαμε κάποιους στόχους , κάναμε ένα προγραμματισμό και σας τον κοινοποιήσαμε.
Ο προγραμματισμός αυτός αφορούσε κάποιες προτεραιότητες , το περιβάλλον , την κοινωνική αλληλεγγύη , τις πολιτιστικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις,  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας στον οικισμό μας με έργα υποδομής.
Σαν ένα μικρό απολογισμό θα κάνουμε μια προσπάθεια να σας παρουσιάσουμε , μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει αγγίξει όλους μας, τι καταφέραμε να κάνουμε τα τρία χρόνια που πέρασαν.
Θα ξεκινήσουμε από αυτό που θεωρούμε το σπουδαιότερο από όλα και δεν είναι άλλο από το περιβάλλον και όχι μόνο αυτό που βρίσκεται δίπλα μας.
Με την εθελοντική συμμετοχή πολλών οικιστών του Φλοίσβου καταφέραμε να διατηρήσουμε καθαρό τόσο τον οικισμό μας και τις παρακείμενες δασικές εκτάσεις όσο και να στηρίξουμε και άλλες τέτοιες προσπάθειες άλλων φορέων σε άλλα σημεία της πόλης μας, όπως το Πάρκο Μάτση, την παραλία μας και την Λίμνη Βουλιαγμένης.

Σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος , όπως και σε πολλά άλλα , αναπτύξαμε σχέσεις καλής συνεργασίας με το Sportcamp , διοργανώνοντας από κοινού εξορμήσεις καθαρισμού των δασικών εκτάσεων και όχι μόνο.
Αρωγός και ο Δήμος στις εθελοντικές προσπάθειες του Φλοίσβου.

Από μια τέτοια προσπάθεια
Ο Πρόεδρος της Δράσης Πολιτών Γιώργος Μπάκος με ομάδα του Φλοίσβου
στον καθαρισμό της Λίμνης Ηραίου.
Η ομάδα του Φλοίσβου στον καθαρισμό της παραλίας Λουτρακίου.
Και τα μικρά μας στη μάχη.

Ο Δήμαρχος μας Κώστας Λογοθέτης με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Μουζάκη
στον καθαρισμό του Δάσους.
Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στην προστασία της περιοχής από τις πυρκαγιές και για το σκοπό αυτό διοργανώναμε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική συγκέντρωση στην πλατεία μας με ομιλητή αξιωματικό της Πυροσβεστικής.
Από την ενημέρωση για τις πυρκαγιές.
Καθιερώσαμε την αποψίλωση της περιοχής και τη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας , μετατρέψαμε ένα παλιό αυτοκίνητο σε μικρό πυροσβεστικό, γίναμε μέλη του Συλλόγου Δασοπροστασίας Λουτρακίου και ενισχύσαμε οικονομικά τους εθελοντές αυτούς που αφιλοκερδώς αγωνίζονται .
Τοποθετήσαμε πυροσβεστικό κρουνό στην Πλατεία μας, καθώς και δεξαμενή πυρασφάλειας. Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων για την ανάγκη καθαρισμού των.

Με την βοήθεια του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Θανάση Μουζάκη απομακρύναμε πολλές φορές τα σκουπίδια που κάποιοι ασυνείδητοι πετούν στο δάσος.












Για την παράνομη υλοτομία κάναμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να την περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν.





Αυτά ήταν επιγραμματικά κάποια πράγματα από τα πολλά που κάναμε για την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο της περιοχής μας όσο και γενικότερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη