Κύμα συλλήψεων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής από το πρωί - Το εισαγγελικό πόρισμα

Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται από νωρίς το πρωί ανά το λεκανοπέδιο Αττικής, σε εφαρμογή 40 ενταλμάτων που εκδόθηκαν από τις δικαστικές Αρχές, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Τα εντάλματα σύλληψης εκτελούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι πρώτες συλλήψεις που έγιναν ήταν του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, και του βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (τουλάχιστον δέκα), μέσα στις οποίες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος. 


Και ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας», συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 προσερχόμενος από μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. «Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, το κατώφλι της ΓΑΔΑ, είχε περάσει ο βουλευτής Β΄Αθήνας, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος δήλωσε: «Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα».
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Εν τω μεταξύ, πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, ο ανεισαγγελέας του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.

Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.


Κέρδος online   28/9/2013 12:32

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της