Μέγιστη τιμή για την ομάδα μας.Tμήμα Χάντμπολ του ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Λουτρακίου,

Χρόνια Πολλά.

 

Το τμήμα Χάντμπολ του ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Λουτρακίου, ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας εχθές, το Σάββατο 7/8/2013 έλαβε την ύψιστη τιμή από την Εκκλησία μας και ειδικότερα από τον Πατέρα Νικόλαο, να μεταφέρει στους ώμους της, την Θαυματουργή Εικόνας της Παναγίας Γιάτρισσας στην εορταστική περιφορά της στους δρόμους της πόλης μας.
Μια τιμή που μας συγκίνησε ιδιαίτερα και μας έκανε ακόμη πιο ταπεινούς και πιο ανθρώπινους.
Η ομάδα μας συγκεντρώθηκε από νωρίς στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας και περίμενε ευλαβικά την έναρξη της πομπής της θαυματουργής εικόνας από το τιμητικό άγημα του Στρατού.
Προπορευόταν η φιλαρμονική δίνοντας με τα εμβατήρια της ημέρας ένα πολύ όμορφο κλίμα. Στην συνέχεια οι μυροφόρες έστρωναν τον δρόμο με ροδοπέταλα ενώ επικεφαλής της πομπής ήταν ο Πατέρας Νικόλαος.
Ο κόσμος κατά μήκος όλης της διαδρομής τιμώντας την Παναγία μας, , έστρωνε και εκείνος με την σειρά του, με ροδοπέταλα την θαυματουργή εικόνα.
Η ομάδα μας έλαβε την εικόνα στο ήμισυ της διαδρομής προς την κεντρική πλατεία της πόλης μας και την ξαναπαρέδωσε στο άγημα, λίγο πριν φτάσουμε στην Μητρόπολη μας του Άγιου Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Μετά από αυτή την στάση, η πομπή μεταφέρθηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί για την στιγμή αυτή.
Εκεί ο Άγιος Πατέρας μας Κος Μητροπολίτης Κος Διονύσιος έλαβε την ευθύνη να δώσει το δικό στίγμα στις ψυχές των πιστών.
Με το λόγο του αρχικά έδωσε το στίγμα της ζωής μας που είναι η ασυνεννοησία αναφέροντας το παράδειγμα της Βαβέλ γιατί έχουμε οδηγό τον εγωισμό μας ενώ στην συνέχεια όταν αναφέρθηκε πιο κοσμικά στον Γολγοθά που τραβάει η κοινωνία μας έδωσε με τον καυστικό του λόγο το στίγμα της επιτακτικής ανάγκης της αναθεώρησης των επιλογών μας με τις αξίες που πρεσβεύει εδώ και Χιλιάδες Χρόνια η Εκκλησία μας και που πολλοί τις έχουν χλευάσει και προσβάλει. Με αξίες όπως η Πίστης, η αφοσίωση, ο σεβασμός, η αγάπη..κα κυρίως πνευματική διαύγεια.
Ο κόσμος καταχειροκρότησε τον Ιεράρχη μας και η πομπή έλαβε τον δρόμο της επιστροφής προς τον Ιερό Ναό.
Καθ΄όλη την διαδρομή οι παίκτες της ομάδας μας εναλλάξ κρατούσαν την εικόνα στους ώμους τους νιώθοντας την υπέρτατη συγκίνηση που μπορεί να νιώσει κάποιος που πιστεύει στην Παναγιά μας.


Στο τέλος της διαδρομής το τιμητικό άγημα έλαβε πάλι την εικόνα και εμείς σταθήκαμε ευλαβικά στην άκρη να περάσει η πομπή.
Εκεί ο Ιεράρχης, μας ευχαρίστησε έναν έναν ξεχωριστά για την ταπεινή μας προσφορά και μας χάρισε την ευλογία του όπως και την ευχή του για υγεία και πολλές επιτυχίες.
Τον ευχαριστήσαμε και εμείς για το άγγιγμα ψυχής που μας έκανε με τον λόγο του.
 
Μετά από αυτές τις πολύ συγκινητικές στιγμές ευχαριστήσαμε τον Πατέρα Νικόλαο και ολοκληρώσαμε την βραδιά μας, με ένα **λουκούλλειο γεύμα** τιμώντας τους επαγγελματίες της πόλης μας.
Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πατέρα Νικόλαο, για την ύψιστη τιμή που μας χάρισε, να κρατήσουμε στους ώμους μας την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλον τον Ιερατικό κλήρο που μας ευλόγησε για υγεία και πνευματική διαύγεια.
 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πιστούς που μας ενεθάρρυναν με τα καλά τους λόγια.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλες και όλους και να ευχηθούμε και εμείς από την πλευρά μας

Χρόνια Πολλά!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της