Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Προξενικού Σώματος Ελλάδας,  το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa και στις Ιαματικές Πηγές του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων...


Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν πρόξενοι από την Γαλλία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Εσθονία, Αιθιοπία, Ντομίνικα και Βραζιλία.

Από πλευράς του   Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος συμμετείχαν η πρόεδρος Τερίνα Καλογεροπούλου-Αρμενάκη (Επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας) και ο  Πλαστικός Χειρουργός κ. Γιάννης Λύρας (Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας).

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης, ο Αντιδήμαρχος κ.  Αθανάσιος Μουζάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού & Πολιτισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κ. Νικόλαος Λόης , και αντίστοιχα από το Loutraki Thermal Spa ο Διευθυντής λειτουργίας κ. Νικόλαος Πετρίτσης και η Διευθύντρια Marketing κ.Βάνα Νικολοπούλου.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης, υποδεχόμενος ο ίδιος ευγενικά τους προξένους επεσήμανε ότι «το Λουτράκι, όντας η αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδος, προσφέρεται για Ιατρικό/ιαματικό τουρισμό και έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για διακοπές όχι μόνο καλοκαιρινές αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου».

Ανταπαντώντας η  πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος κα Τερίνα Καλογεροπούλου-Αρμενάκη δήλωσε ότι «είναι πολύ ευχαριστημένη και εντυπωσιασμένη  για αυτή τη σημαντική  επίσκεψη και υποσχέθηκε ότι σαν προξενικό σώμα θα προβάλλουν την πανέμορφη πόλη Λουτράκι σαν τόπο προορισμού, αναψυχής ή κατοικίας με αξιόλογο θετικό στοιχείο το ιαματικό νερό του  στους ξένους διπλωμάτες, στις πρεσβείες και στους προξενικούς λειτουργούς».

Ο οργανωτής της επίσκεψης, Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας, κ. Γιάννης Λύρας  ανέφερε ότι «αφού η αιχμή του δόρατος για την Ελλάδα είναι ο τουρισμός, το Λουτράκι μπορεί με συντονισμένες προσπάθειες να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα κορυφαίο προορισμό για ιαματικό/ιατρικό τουρισμό ισάξιο των υπόλοιπων φημισμένων ευρωπαϊκών λουτρών».

Τέλος η αναπληρωτής Πρέσβης  της Σλοβακίας  στην Ελλάδα κα Miriam Rafajova  (η χώρα της οποίας έχει μια μεγάλη παράδοση στον ιαματικό τουρισμό) ανέφερε ότι «σίγουρα  θα βρεθεί ένα τρόπος αδελφοποίησης με κάποια από τις διάσημες λουτροπόλεις  της χώρας της».

Οι Πρόξενοι ξεναγήθηκαν αρχικά από τον κ. Ν. Πετρίτση στον  υπερσύχρονο χώρο, του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa συνολικής επιφάνειας 5.075τμ. σε ένα μοναδικό περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας και άριστης φιλοξενίας, το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, χαλάρωσης και ευεξίας με θεραπείες σώματος και περιποιήσεις προσώπου ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη ζωογόνο δύναμη και τις θεραπευτικές ιδιότητες του Ιαματικού νερού Λουτρακίου.

Ακολούθησε  αποκλειστική ξενάγηση και ιστορική ανάλυση από την διευθύντρια marketing του Spa κα Βάνα Νικολοπούλου στο κλασσικό ημικυκλικό κτίριο που κατασκευάστηκε επί των εκβολών  των Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου την εποχή του μεσοπολέμου από τον αρχιτέκτονα Δημήτριο Πικιώνη ενώ τα ψηφιδωτά στους θόλους φιλοτεχνήθηκαν από τον Στέφανο Ξενόπουλο.Η αντιπροσωπεία ιδιαίτερα ενθουσιασμένη δοκίμασε νερό Λουτρακίου, αναζωογονήθηκε στην μεγάλη πισίνα, απόλαυσε θεραπείες χαλάρωσης και ευεξίας και γενικά έμεινε έκθαμβη από τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και τις ξεχωριστές υπηρεσίες του Loutraki Thermal Spa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου