Απορρίπτεται το αίτημα των 41 βουλευτών για μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης


Το αίτημα των 41 βουλευτών της ΝΔ για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης απέρριψε η κυβέρνηση. Όπως τονίζουν πηγές, η κυβέρνηση θεωρεί πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για να ανοίξει νέο μέτωπο με την τρόικα». Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των δανειστών ήδη ζητούν μέτρα ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη της ζημιάς από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα Τα Νέα, εξάλλου, από το οικονομικό επιτελείο έγινε η «σύσταση» να επιδειχθεί «μεγαλύτερη υπευθυνότητα», ειδικά από στελέχη της κυβέρνησης.

Η αναφορά παραπέμπει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος άφησε έμμεσες αιχμές κατά του κ. Στουρνάρα στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι πρέπει να μειωθούν ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και προσθέτοντας με νόημα ότι «δυστυχώς δεν πείσαμε γιαυτό το θέμα τους εταίρους μας».

Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που προκύπτει πως τα έσοδα από την υπερφορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχουν αυξηθεί. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση των 41 βουλευτών της ΝΔ προβληματίζει την κυβέρνηση, δεδομένης της εύθραυστης πλειοψηφίας των 153 βουλευτών.
eklogika.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://www.24-ores.com/2013/12/41_25.html#ixzz2oTPuyNKk

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη