Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ.

Την παρέμβαση της Εφορίας και της …τροχαίας προκάλεσε η πρόθεση των κατοίκων της Λέσβου να μαζέψουν τα ξύλα που ξεβράστηκαν στην παραλία μετά την θεομηνία των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα Νέα της Λέσβου, δεκάδες πολίτες, πεζοί ή με τα οχήματα τους, είχαν σπεύσει στην παραλία των Μυστεγνών να πάρουν ό,τι μπορούν από μεγάλη ποσότητα ξυλείας συνολικής αξίας 600.000 ευρώ, που είχε, αρχικά, χαρακτηριστεί, ως “δώρο” από τη θάλασσα. Μετά από καταγγελία που έγινε, ωστόσο, παρενέβη η εφορία Μυτιλήνης αλλά και κλιμάκιο της τροχαίας, βεβαιώνοντας παραβάσεις για παράνομη στάθμευση. Να σημειωθεί ότι περίπου 170 αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα και από τις δύο πλευρές του δρόμου, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Οι παραβάσεις

Το εξωφρενικό βέβαια είναι οι παραβάσεις, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες της Λέσβου. 

Η πρώτη αφορά την μεταφορά αλλότριου φορτίου από το σκοπό για τον οποίο έχει χορηγηθεί το αγροτικό αυτοκίνητο, καθώς οι άδειες που δίνονται στα συγκεκριμένα οχήματα είναι για συγκεκριμένο σκοπό και να μεταφέρουν εμπορεύματα που έχουν άμεση σχέση με την δραστηριότητα, την οποία έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους. 

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά.

Οι κυρώσεις ξεκινούν από την αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων για ένα διάστημα μέχρι και την επιβολή τσουχτερών προστίμων.matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου