Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Η σκηνοθετημένη φωτογραφία που συγκλόνισε το διαδίκτυοΈδειχνε ένα αγόρι να κοιμάται ανάμεσα στους τάφους των γονιών του

Μία φωτογραφία ενός αγοριού από τη Συρία, που τον έδειχνε να κοιμάται ανάμεσα στους τάφους των γονιών του, είχε κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο. Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές σε Facebook και Twitter, αλλά όπως αποδεικνύεται, συγκλόνισε χωρίς λόγο.

Όπως αποκάλυψε ο άνθρωπος που την τράβηξε, πρόκειται για σκηνοθετημένη φωτογραφία η οποία αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ. Το αγόρι στην πραγματικότητα όχι απλά δεν είναι από τη Συρία- άλλωστε η φωτογράφιση έγινε στη Σαουδική Αραβία- αλλά δεν είναι καν ορφανό. Όσο για τους τάφους, ανάμεσα στους οποίους είναι ξαπλωμένο το παιδί, είναι στην πραγματικότητα σωροί από πέτρες.

Ο φωτογράφος Αμπντούλ Αζίζ αλ Οταίμπι δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη διαστρέβλωση της συγκεκριμένης ιστορίας, αφού όπως λέει στο προφίλ του στο Facebook είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως πρόκειται για ψεύτικη φωτογραφία.

«Κάθε καλλιτέχνης έχει ιδέες στο μυαλό του. Ετσι κι εγώ είχα την ιδέα να κάνω ένα έργο που θα καταδεικνύει πως η αγάπη ενός παιδιού για τους γονείς του είναι αναντικατάστατη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου