Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Έβαλαν «φτερά» σε ένα στενάκι δύο τετράγωνα κάτω από το Σύνταγμα

Το πριν και το μετά του πεζόδρομου της οδού Περικλέους

Μέσα σε έντεκα ώρες σαράντα εθελοντές άλλαξαν την όψη της οδού Περικλέους στο κέντρο της Αθήνας

Σε άλλη μια αισθητική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν τα μέλη της ομάδας Atenistas.

Αυτή τη φορά επέλεξαν τον πεζόδρομο της οδού Περικλέους που βρίσκεται δύο τετράγωνα κάτω από την πλατεία Συντάγματος.

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι το τελικό αποτέλεσμα: «Οι τοίχοι βάφτηκαν και δημιουργήθηκε μια τοιχογραφία με skyline πόλης, και με την σύνθεση παλετών, καρεκλών και φυτών (και ιπτάμενων κλιματιστικών) δόθηκε η αίσθηση ενός φροντισμένου χώρου σαν σε σπίτι».

Συνολικά για την υλοποίηση των σχεδίων χρειάστηκε να εργαστεί μια ομάδα 40 ανθρώπων για περίπου 11 ώρες.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Φωτισμού του δήμου Αθηναίων που πρόσθεσε δύο νέες λάμπες στον πεζόδρομο.

PROTOTHEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου