Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Δείτε τι ισχύει από δω και πέρα για όποιον βασανίσει ζωάκι…

dog

Πριν μερικούς μήνες, κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών εντοπίστηκε να σέρνει με την μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν τον σκύλο.
Read more: http://www.pistepseto.net/2014/01/blog-post_6738.html#ixzz2rdBq50tK
Την Παρασκευή το πρωί στις 9:00 ο ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή και γι αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων.
Στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και απόδειξη γι αυτό, αποτελεί το εν λόγω περιστατικό, όπου κανένας κάτοικος δεν προσπάθησε να σώσει το ζώο, εκτός από κάποιους νεαρούς στους οποίους αξίζουν και συγχαρητήρια για την αντίθεσή τους σε μία κλειστή κοινωνία.
H φωτογραφία είναι από την ημέρα διάσωσης του ζώου, ενώ αυτό κατασχέθηκε με εντολή εισαγγελέα από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και σήμερα είναι ασφαλές στην νέα του οικογένεια.
- See more at: http://www.tsantiri.gr/ellada/dite-ti-ischii-apo-do-ke-pera-gia-opion-vasanisi-zoaki/#sthash.kN7ViPeN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου