Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Επίσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, από τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, τον Δήμαρχο Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Δέδε με σκοπό την ενημέρωσή μας για την πορεία της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει την επανίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας.
Ο κ. Τατούλης μας υποδέχτηκε στο γραφείο του και μας ενημέρωσε πως η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων δρομολογείται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου μήνα. Επίσης, ανέφερε πως έπειτα από την υπογραφή, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης του έργου και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Όταν του εκφράσαμε την αγωνία τόσο τη δική μας όσο και του συνόλου των συμπατριωτών μας για την καθυστέρηση που υπάρχει στη διαδικασία, μας καθησύχασε ενημερώνοντάς μας  πως η χρονοτριβή οφείλεται σε κάποιες εκκρεμότητες, που προέκυψαν στον φάκελο ο οποίος είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ακολούθως, ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε πως οι εκκρεμότητες αυτές έχουν ήδη καλυφθεί σε συνεργασία με τον Δήμο-Λουτρακίου Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Παπαθεοφάνους χάρις του οποίου συντονίστηκε η επίσκεψή μας στο γραφείου του Περιφερειάρχη.
Ο κ.  Παπαθεοφάνους δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια της επανίδρυσης του Μουσείου και τον ευχαριστούμε θερμά.

Τέλος, ολοκληρώνοντας την συνάντηση η αντιπροσωπεία της Ένωσης και του Δήμου ευχαρίστησε τον κ. Τατούλη για την θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξε και για τις κατατοπιστικές διευκρινήσεις τις οποίες μας έδωσε.

 
Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ. της
Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου