Σπύρος Ράτης:Ο Γ. Γκιώνης για εμάς και το σύνολο των πολιτών αποτελεί την εγγύηση



Συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου κ Σ. Ράτη στην εφημερίδα  Ελεύθερο  Βήμα....

Ελεύθερο Βήμα:Πόσο καιρό ασχολείσθε με τα δρώμενα στους Αγίους Θεοδώρους, ποιος ήταν ο λόγος που σας δημιούργησε αυτή την ανάγκη;


Σπύρος Ράτης:  Ασχολούμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση επτά χρόνια. Ο κύριος λόγος που ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν η αγάπη για τον τόπο μου με στόχο να βοηθήσω στην ανάπτυξη και εξέλιξη του. Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Σοφίας και ο συνδυασμός του δείχνοντας μου εμπιστοσύνη μου έδωσε τη δυνατότητα να υπερασπίσω τα συμφέροντα των Αγίων Θεοδώρων.



Ελεύθερο Βήμα:Προτίθεστε να είστε υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και εάν ναι από ποια θέση;


Σπύρος Ράτης:  Θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές  του Μαΐου με την παράταξη του Γιώργου Γκιώνη, του οποίου η θητεία και το έργο πού παρουσίασε στον δήμο Λουτρακίου αναδεικνύουν τον άνθρωπο ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία με έργα που όχι μόνο βοήθησαν την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου αλλά έκαναν τους δημότες να είναι υπερήφανοι για τον δήμο που ανήκουν. Ο Γ. Γκιώνης για εμάς τους συνεργάτες του αλλά πιστεύουμε και το σύνολο των πολιτών αποτελεί την εγγύηση για την πραγμάτωση των οραμάτων των δημοτών για ένα δήμο όπου κυρίαρχο θέμα θα είναι η διαφάνεια σε όλους τους τομείς, η ανάπτυξη μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα, ο πολιτισμός, ο σεβασμός στους δημότες ,η κοινωνική πρόνοια και η αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε...



Ελεύθερο Βήμα:Κατά γενική ομολογία τα σημαντικότερα θέματα/προβλήματα για την περιοχή είναι η ύδρευση, η αποχέτευση και η καθαριότητα. Πως προτίθεστε να συμβάλλετε στην βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης;


Σπύρος Ράτης:  Πράγματι αυτά είναι από τα σημαντικά προβλήματα που συναντάμε καθημερινώς τα τρία τελευταία χρόνια στους Αγίους Θεοδώρους . Προβλήματα για τα οποία υπάρχουν λύσεις , πρώτα από όλα για το θέμα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει πρόβλημα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες , η εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης θα έδινε λύση . Το έργο αυτό δεν δημοπρατήθηκε λόγω κωλυσιεργίας της σημερινής δημοτικής αρχής . Επιπλέον μετά τη συνεννόηση των δυο δήμων μας δίνετε η δυνατότητα ανεύρεσης και εκμετάλλευσης νέων πηγών στη περιοχή του Λουτρακίου , με χαμηλό κόστος . Ένα έργο σημαντικό για τον τόπο μας , που κανείς από την υπάρχουσα δημοτική αρχή δεν έχει προτείνει .

                Όσα αφορά τα άλλα δυο θέματα που είναι εξίσου μείζονος σημασίας δεν έχουν βρει λύση λόγω απουσίας σωστού προγραμματισμού υπευθυνότητας και σοβαρής αντιμετώπισης τους από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Λογοθέτη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους .



Ελεύθερο Βήμα:Εκτός βέβαια των προαναφερθέντων μεγάλων προβλημάτων υφίστανται όπως γνωρίζετε και έτερα προβλήματα τα οποία επηρεάζουν επί τα χείρω την καθημερινότητα του κατοίκου. Για παράδειγμα μπορούμε να σας αναφέρουμε την έλλειψη αίσθησης ασφάλειας, την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, τον πλημμελή ηλεκτροφωτισμό, κ.α. Μπορείτε να μας πείτε αν τα έχετε εντοπίσει και πως προτίθεστε να συμβάλλετε στο καθένα από αυτά για την επίλυση τους, με την ενδεχόμενη παρουσίας σας σε δημοτική παράταξη που θα αναλάβει τον Δήμο;


Σπύρος Ράτης:  Σαφέστατα τα προβλήματα είναι πολλά κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια που από όσα έχει δείξει η υπάρχουσα δημοτική αρχή αδυνατεί να λύσει, γιατί όχι μόνο τα έχω εντοπίσει αυτά και άλλα πολλά τα έχω αναφέρει και στα δημοτικά συμβούλια άλλα ουδείς ασχολήθηκε . Εγώ λοιπόν και η παράταξη του κυρίου Γιώργου Γκιώνη δεν είμαστε μόνο παρατηρητές αλλά δρούμε ενεργά για την λύση όλων αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας . Όπως κάνουμε επαφές με βουλευτές του νομού για το θέμα ασφαλείας ζητώντας την παραμονή του αστυνομικού τμήματος και παράλληλα την σωστή επάνδρωση του . Ήδη έχουμε έτοιμες προτάσεις που θα λύσουν προβλήματα όπως τον ηλεκτροφωτισμό , την συντήρηση του κακού οδικού δικτύου, κα. Ενώ παράλληλα ασχολούμαστε με το . Γ. Π. Σ. , με την αξιοποίηση του αλσυλλίου Πευκάκια , με την μελέτη αλιευτικού καταφυγίου , με την κατασκευή νέου λυκείου και νέων προγραμμάτων που θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο.



Ελεύθερο Βήμα:Πιστεύετε ότι μέσα σε αυή την δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί ο Δήμος να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ζωής του δημότη;

Σπύρος Ράτης:  Αυτή είναι υποχρέωση του δήμου να στηρίξει τον δημότη. Του ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης και οφείλει να φανεί άξιος υποστηρικτής του .



Ελεύθερο Βήμα:Είστε υπέρμαχος του διευρυμένου λόγω “Καλλικράτη” Δήμου και για ποιους λόγους;


Σπύρος Ράτης:  Η συνένωση των δήμων ήταν υποχρεωτική , η καλύτερη λύση ήταν η Ένωση με τον δήμο Λουτρακίου . Πληθυσμιακά οι Άγιοι Θεόδωροι θα μπορούσε να επηρεάσει τις εξελίξεις σε ένα τέτοιο δήμο και να μην αισθάνεται φτωχός συγγενείς .



Ελεύθερο Βήμα:Ποιο είναι το όραμα σας για την πόλη των Αγίων Θεοδώρων;

Σπύρος Ράτης:  Οραματίζομαι και δουλεύω για αυτό , μια πόλη σύγχρονη , καθαρή , λειτουργική . Ένα θέρετρο για όλο το χρόνο έτσι ώστε να εξασφαλιστούν νέες θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη , να δοθούν κίνητρα στη νεολαία να μείνει στο τόπο της και να τον αγαπήσει . Αγαπώ τον τόπο μου δουλεύω για αυτόν.



Ελεύθερο Βήμα:Σας ευχαριστούμε πολύ.
*e-istos

Σημείωση του διαχειριστή : To blog του Φλοίσβου θα προβάλει όλες τις απόψεις από όπου κι αν προέρχονται , εφ' όσον τηρούν κάποιους κανόνες ευγένειας και δεν είναι συκοφαντικού και υβριστικού χαρακτήρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη