Δελτίο Τύπου - Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο


Εκτυπώσιμη μορφήΑποστολή σε φίλοPDF version
Μια από τις μεγαλύτερες μάχες της Δημοτικής Αρχής, δόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (9η Απριλίου 2014).
Εχθές συζητείτο, ίσως το μεγαλύτερο θέμα των τελευταίων 30 ετών, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Λουτρακίου, το οποίο αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, καθώς είναι το κατευθυντήριο σχέδιο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της πόλης του Λουτρακίου, περιγράφοντας  τις χρήσεις γης, τον καθορισμό των οικιστικών περιοχών, των επεκτάσεων, του σχεδίου πόλης, των χώρων πρασίνου, των κοινόχρηστων χώρων και γενικότερα την προστασία και την ανάδειξη του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης.
Μάχη στην οποία η Δημοτική Αρχή υπερασπίστηκε με σθένος την πολύ σοβαρή δουλειά της, μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τους αρμόδιους μελετητές (Σαπουλίδης & συνεργάτες). Μάχη στην οποία η αντιπολίτευση σύσσωμη έδειξε την μικροψυχία της και τους μικροπολιτικούς της, σκοπούς. Μάχη στην οποία κάποιοι τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα προσπάθησαν να αναβάλλουν το θέμα με την πρόφαση είτε της μη πληροφόρησης είτε της προεκλογικής περιόδου.
Η Δημοτική Αρχή με το αρμόδιο μελετητικό γραφείο, ανταποκρινόμενη στο ύψος των περιστάσεων, ανέλυσε εκτενώς και επεξήγησε όλες τις απορίες του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα το θέμα να ψηφιστεί ομόφωνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της