Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση στο Φλοίσβο.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης με το Δ.Σ. του Φλοίσβου και οικιστές της περιοχής στην πλατεία του οικισμού.
Σε σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Φλοίσβου αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τους οικισμούς  και ανέφερε:

Σας καλωσορίζουμε στην πλατεία του οικισμού μας, κάνοντας πράξη την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. μας, να παραμείνουμε μακριά από κάθε πολιτική αντιπαράθεση, να τηρήσουμε ουδέτερη στάση,σεβόμενοι απόλυτα την κρίση των μελών μας, να φιλοξενήσουμε όμως στον χώρο αυτόν  όποιον συνδυασμό ή υποψήφιο μας το ζητήσει..Δημάρχους δεν βγάζουμε και παλαιοκομματικές πρακτικές  κομματαρχών με τσουβαλιασμένους,άβουλους, ψηφοφόρους εδώ δε θα βρει κανείς.
Οικιστές που όπως γράφουν οι ανώνυμοι στα μπλογκς  χτυπούν στην πλάτη και κοροϊδεύουν όλους τους υποψηφίους , όποιος τους θέλει να τους ψάξει αλλού.
Έχουν προγραμματιστεί και άλλες συναντήσεις με άλλους υποψηφίους Δημάρχους σε αυτόν εδώ το χώρο,το επόμενο Σαββατοκύριακο , όμως  θεωρήσαμε σκόπιμα να μην τις κοινοποιήσουμε ακόμα ύστερα από την πρόσκληση του Δημάρχου K.Λογοθέτη για  δημόσιο διάλογο με τους άλλους υποψηφίους.
Ήδη ο κ.Στάμου σήκωσε το γάντι και απάντησε, θα περιμένουμε και από τους υπόλοιπους.
Θα ήθελα να ζητήσω από όλους να γίνει σήμερα , σε αυτόν εδώ το χώρο, ένας διάλογος που να αφορά τα τοπικά προβλήματα και όχι μόνο του Φλοίσβου , αλλά της περιοχής γενικότερα και ας πάμε και λίγο παραπέρα τα προβλήματα όλων αυτών των δημοτών μας  που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με μας.
Καλό θα είναι και για σας και για μας , τους οικιστές του Δήμου μας, μέσα από αυτή τη σημερινή συνάντηση να βγει κάτι θετικό για όλους μας που να έχει να κάνει με τη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση, να γνωρίζετε ότι αυτά που σήμερα θα πούμε εδώ θα περάσουν τα όρια του Φλοίσβου .
Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι τους προβληματισμούς που σήμερα από εδώ θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω, δεν εκφράζουν μόνο τις απόψεις των οικιστών του Φλοίσβου.
Βρίσκονται εδώ τα Προεδρεία των όμορων οικισμών, του Αγ.Κων/νου και Κατουνίστρας με τα οποία έχουμε μια άριστη συνεργασία και μαζί αγωνιζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής.

Δε θα ζητήσουμε , τουλάχιστον εμείς εδώ, κάποια ειδική χάρη από κανένα υποψήφιο, τα αυτονόητα θέλουμε, αυτά που η ίδια πολιτεία έχει θεσμοθετήσει.

Πληρώνουμε όπως όλοι οι δημότες δημοτικά τέλη, χαράτσια φόρους.Τί ζητάμε? Απλά πράγματα, να έχουμε προσβάσιμους δρόμους, δημοτικό φωτισμό,  ασφάλεια,καθαριότητα , ύδρευση  και ακόμα αποχέτευση εκεί που είναι εφικτό, όπως εδώ που έχει φθάσει δίπλα μας και με τις δικές μας υπογραφές.
Δημοτική συγκοινωνία , πολύ σοβαρό πρόβλημα ,απασχολεί το σύνολο των οικισμών του Δήμου μας, ειδικά τώρα στην εποχή της ανέχειας και της φτώχειας, άρρωστοι , ηλικιωμένοι χωρίς μεταφορικό μέσο , καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η ζωή των.
Να μας στέλνετε τον Μάιο τον καταστροφέα προκειμένου να καθαριστούν οι περιοχές  από τα ξερά χόρτα και να προστατεύσουμε το περιβάλλον για το οποίο κάνουμε μεγάλο αγώνα, ενάντια σε αυτούς που επιδιώκουν την υποβάθμιση του.
Να στηρίξετε σαν δημοτική αρχή, τις προσπάθειες του Φλοίσβου για την ανάδειξη της Ρωμαϊκής Έπαυλης και των γερμανικών καταφυγίων που βρίσκονται πλησίον του οικισμού.
Και το σπουδαιότερο, είναι αυτό που τώρα  θα θέσω ένα θέμα, που απασχολεί, τους οικιστές μας και όχι μόνο.
Το 2010 στην καλοκαιρινή μας εκδήλωση, προεκλογική περίοδος και τότε, εδώ σε αυτόν τον χώρο, ο κ.Γκιώνης είχε αναγγείλει ότι στο Νέο Πολεοδομικό, που είχαν επεξεργασθεί και ο οικισμός μας συμπεριλαμβανόταν , εκ των υστέρων μάθαμε ότι είχε γίνει λάθος και δεν ίσχυε αυτό.
Κατατέθηκε και με την παρούσα δημοτική αρχή , εσείς ισχυρίζεστε, ότι αυτό είναι κακή κόπια του δικού σας. Τέλος πάντων, αυτό που εγώ θα ήθελα να ρωτήσω , εκ μέρους όλων των οικιστών είναι , τι σκοπεύεται να κάνετε, αν φυσικά αναλάβετε ξανά το τιμόνι του δήμου μας σχετικά με τους υπόλοιπους οικισμούς που δεν συμπεριλαμβάνονται στα Γενικά Πολεοδομικά που μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας.Θα υπάρχουν οικισμοί δύο και ίσως τριών ταχυτήτων? Θα θέλαμε μια απάντηση πάνω σε αυτό.
Και το τελευταίο και αυτό βασικό για μας, το μεγάλο μας παράπονο.
Αυτόν εδώ τον τόπο που δεν γεννηθήκαμε, τον επιλέξαμε να ζήσουμε τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας.Κάναμε το λάθος , μπορώ να πω παρασυρθήκαμε και ξεκινήσαμε ανορθόδοξα, εξάλλου ας ήταν η δική μας αμαρτία η μοναδική σε αυτή τη χώρα,  το πληρώσαμε αυτό πολύ ακριβά και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε εδώ και 40 χρόνια.
Αναρωτιέμαι  δικαιούμαστε και μεις να ενταχθούμε στη δική σας κοινωνία, να μας αποδεχθείτε, να μας δεχθείτε σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι,να μην αισθανόμαστε  μειονότητα ,στην ίδια μας την πατρίδα .
Σας αγαπάμε, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για το καλό αυτό του τόπου, είδατε ποια ήταν η συμμετοχή μας στις έστω λίγες εθελοντικές προσπάθειες που έγιναν στο δήμο μας, στηρίζουμε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ, στήριξη που τόσο ανάγκη έχουν, ειδικά σήμερα.
Καλούμε και προκαλούμε, απευθυνόμενοι σε όλους τους υποψηφίους, δημόσια να καταδικάσουν  αυτούς τους λίγους , που ακόμα διατηρούν και συντηρούν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους πολίτες αυτού του δήμου.
Ο κ.Γκιώνης που πήρε το λόγο, αναφέρθηκε σε αυτά που εκείνοι είχαν κάνει σαν Δημοτική Αρχή,στα μεγάλα έργα, όπως το SPA και το κολυμβητήριο που κατά τη γνώμη του μένουν ανεκμετάλλευτα,
στη δημοτική συγκοινωνία που εκείνοι είχαν ξεκινήσει και η παρούσα δημοτικά αρχή σταμάτησε, μίλησε για την πυρασφάλεια που είχαν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα, τα πυροφυλάκια κλπ.
Για το Πολεοδομικό είπε ότι δεν είναι εύκολο όλοι οι οικισμοί να συμπεριληφθούν, εξάλλου αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στους οικισμούς , όμως αφού τώρα υπάρχει η τακτοποίηση δεν υπάρχει και πρόβλημα.
Αναφέρθηκε για τα έργα υποδομής που είχαν γίνει στη θητεία του, τόνισε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα αν δε λάβει γνώση για την οικονομική κατάσταση του δήμου.
Πάντως δεσμεύτηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν και μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των συμπολιτών μας που ζουν στους οικισμούς.
Και τέλος τόνισε ότι θεωρεί καλύτερους δημότες αυτούς που επέλεξαν αυτόν τον τόπο , παρά αυτούς που έρχονται μόνο για να ψηφίσουν και είναι Λουτρακιώτες και ότι πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι λίγοι που θα προσπαθούν να βάζουν διαχωριστικές γραμμές, όμως δε θα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτούς.
Θα στηρίξει τις προσπάθειες του Φλοίσβου για την αξιοποίηση, των καταφυγίων και της Ρωμαϊκής έπαυλης, προσθέτοντας ότι η τουριστικά ανάπτυξη γι αυτόν αποτελεί πάντα προτεραιότητα.
Τέλος τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι ζήτησαν τη στήριξη σε αυτήν την αναμέτρηση για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.
Ο Πρόεδρος του Φλοίσβου Κώστας Μεταξάς , ευχήθηκε καλή επιτυχία και δεσμεύτηκε όλα όσα ειπώθηκαν σήμερα να γνωστοποιηθούν και στους οικιστές που απουσίαζαν , και ότι το ίδιο θα κάνει και με τους άλλους υποψηφίους που θα επισκεφθούν την περιοχή, ανακοίνωσε δε ότι το επόμενο Σάββατο 10 Μαΐου στις 10.30 το πρωί θα βρίσκεται εδώ η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Παύλο Παύλου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υποψ.Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, οι υποψ.δημοτικοί Σύμβουλοι,Σωτήρης Πέρας, Μαρία Πρωτοπαππά ,Γιώργος Ρουμελιώτης,Άρης Μαρίνης,Θανάσης Γεωργίου,Φίλιππας Θυμής,Κων/νος Σπύρου,Νεκτάριος Καλλιάρας,Γιώργος Παπαγεωργίου,Φωτεινή Παππά,Βαγγέλης Βλάσης,Θανάσης Παπαθανασίου, Μαρία Κάχρου.
Υποψ.Τοπικοί Σύμβουλοι, Μαρία Λιαντινιώτη,Παναγιώτης Ζώνιος,Στάθης Συλαϊδης ,Μαγδαληνή Γκιώνη,Παναγιώτης Παλαιολόγος.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και πολιτισμένο κλίμα , μια ακόμα επιτυχιμένη εκδήλωση ενημέρωση στον οικισμό μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Του Φλοίσβου.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της