Για τους φίλους που ψηφίζουν στο Νότιο Τομέα Αττικής :Νίκος Σελλάς, ο δικός μας άνθρωπος.

Φωτογραφία του χρήστη Nikos Sellas.

ΝΙΚΟΣ ΣΕΛΛΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 Ο Νίκος Σελλάς γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατοικεί όλη του τη ζωή στο Μοσχάτο. Είναι Χημικός Μηχανικός και Υγιεινολόγος Μηχανικός και εργάζεται 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση μελετών σε θέματα περιβάλλοντος (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδατικών πόρων, επεξεργασία λυμάτων, επεξεργασία στερεών αποβλήτων, κλιματική  αλλαγή, ατμοσφαιρική ρύπανση, διαχειριστικά σχέδια), τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Ο Νίκος Σελλάς ασχολείται αδιαλείπτως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Μοσχάτου από το 1982, τόσο με συμμετοχή σε εκλογικές αναμετρήσεις όσο και με υποστήριξη του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου. Διετέλεσε δημοτικος σύμβουλος Μοσχάτου με την δημοτική κίνηση “Πολίτες εν δράσει”. Συμμετείχε ενεργά στην κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία».

Κατά περιόδους συμμετείχε ενεργά σε κινήματα πόλης και οικολογικές οργανώσεις (Εναλλακτική κίνηση Οικολόγων, Φίλοι του Ποδήλατου, WWF, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης κ.ά.).
Τα τελευταία χρόνια αιχμή της δράσης του είναι η προστασία των ελεύθερων χώρων στις πόλεις και κυρίως η προστασία της παραλιακής ζώνης του Μοσχάτου (αλλά και όλου του Φαληρικού όρμου).

Το φθινόπωρο του 1989 ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στην Κέρκυρα (τόπος καταγωγής του) με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς και το 1994 ήταν υποψήφιος του πράσινου συνδυασμού στις ευρωεκλογές. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και στις εθνικές εκλογές του 2007, 2009, 2012 ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

Στις πρώτες περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας με την Αττική Οικολογική Απάντηση.


Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.


Στην Περιφέρεια Αττικής ψηφίζω οικολογικά, ψηφίζω "Παρέμβαση για την Αττική - Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση" - στηρίζω τη Μαρία Γιαννακάκη και στα Νότια το Νίκο Σελλά.


Η Περιφερειακή ενότητα Νότιου Τομέα περιλαμβάνει τους εξής δήμους:
 

Υστερόγραφο:

Θα ήθελα να πληροφορήσω τους φίλους μου ότι ασχολούμαι με το Νίκο Σελλά , όχι μόνο γιατί είναι αδελφός μας. (αδελφός της γυναίκας μου Σοφίας) αλλά γιατί είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και πολύ καλός επιστήμονας.

Μεγαλώσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι και γνωρίζω από πρώτο χέρι τους αγώνες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος μόνος του ή μέσα από οργανώσεις και ομάδες, ένας άνθρωπος με πραγματική οικολογική συνείδηση .

Στηρίζοντας τις προσπάθειες του Νίκου και παρακολουθώντας τις προσπάθειες του, απέκτησα και εγώ κάποιες οικολογικές ευαισθησίες που με έκαναν να βρίσκομαι απέναντι σε συμπεριφορές και νοοτροπίες που δε σέβονται το περιβάλλον, που δε  σέβονται τη ζωή μας.

Κώστας Μεταξάς



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της