Κυριακή 11 Μαίου - Επίσκεψη και εθελοντικός καθαρισμός των γερμανικών καταφυγίων από ομάδα Σπηλαιολόγων.





Οι προσπάθειες του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Φλοίσβου-Λουτρακίου προκειμένου να αναδειχθούν και αξιοποιηθούν τα γερμανικά καταφύγια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκονται πλησίον του οικισμού μας αρχίζουν να πιάνουν τόπο και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα επισκέπτονται, φυσικά όχι από το Λουτράκι που δεν έδειξε κανένας ιδιώτης ή φορέας ενδιαφέρον.
Εκτός από τις επισκέψεις εκδήλωσαν και ενδιαφέρον να φέρουν εθελοντές προκειμένου να τα καθαρίσουν και να γίνουν ευκολότερα προσβάσιμα,όπως μας γνωστοποίησαν.
Με τις μικρές μας δυνάμεις και εμείς θα συμβάλουμε σε αυτήν την προσπάθεια .
Η αξιοποίηση και προβολή και αυτού του ιστορικού μνημείου θα μπορούσε να προσθέσει ένα ακόμα λόγο προκειμένου κάποιος να επισκεφθεί το Λουτράκι με ότι αυτό συνεπάγεται..
Κάνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση στο Δήμο , Φορείς Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και σε ιδιώτες να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον, είναι κρίμα να τέτοια μνημεία να χαθούν.



Aξιότιμε κ. Μεταξά

 Σας γράφω εκ μέρους του ιστολογίου της Αστικής Σπηλαιολογίας (urbanspeleology.blogspot.gr) στο οποίο παρουσιάζεται η δράση μιας μικρής ομάδας σπηλαιολόγων, που σχετίζεται με την εξερεύνηση υπόγειων κατασκευών αρχαίων και σύγχρονων, στην περιοχή της Αθήνας, και όταν είναι δυνατόν και της επαρχίας. Στις υπόγειες τοποθεσίες που έχουμε κατά καιρούς επισκεφτεί, περιλαμβάνονται και αρκετά αντιαεροπορικά καταφύγια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα καταφύγια της δικής σας περιοχής μας έγιναν γνωστά από δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο του συλλόγου σας, όπως και σε αντίστοιχο άλλο, μελών της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας που τα επισκέφτηκαν.
Έτσι, εντοπίσαμε και επισκεφτήκαμε και εμείς τα δύο καταφύγια, και υποστηρίζοντας την ιδέα να αξιοποιηθούν και να γίνουν γνωστά σε ανθρώπους με αντίστοιχα ενδιαφέροντα, σκεφτήκαμε να τα επισκεφτούμε και πάλι, αυτή τη φορά μαζί με αναγνώστες του ιστολογίου μας, σε συνδυασμό και με άλλες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής. Κατά την επίσκεψη θα επιχειρήσουμε να μαζέψουμε και όσα μπορούμε από τα σκουπίδια που μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό τους. Η επίσκεψη αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, και θέλησα λόγω των κοινών μας ενδιαφερόντων να σας το γνωστοποιήσω.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Δευτεραίος
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Υποψήφιος Διδάκτωρ
Σπηλαιολόγος, μέλος ΕΣΕ

Εμείς από τη μεριά μας επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θανάση Μουζάκη , προκειμένου να βοηθήσει η υπηρεσία του την προσπάθεια καθαρισμού των καταφυγίων.
Και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και έτσι την βδομάδα αυτή συνεργείο θα καθαρίσει την πρόσβαση στα καταφύγια , προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες της Κυριακής .


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της