Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο -Εκπαίδευση από τον Παναγιώτη Καλλίρη, Δ/ντή Δασών Κορινθίας.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Εθελοντικό Σύλλογο Δασοπροστασίας Λουτρακίου,στο Πάρκο Δεξαμενής,το προγραμματισμένο Σεμινάριο-Εκπαίδευση   από τον Δ/ντή Δασών Κορινθίας Παναγιώτη Καλλίρη σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους αντιμετώπισης των.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν παλιοί και νέοι εθελοντές , το προεδρείο και οικιστές του Φλοίσβου που στηρίζουν  κάθε εθελοντική προσπάθεια και ιδιαίτερα αυτές που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος.

Και αυτή τη φορά ο κ.Καλλίρης ήταν καταπληκτικός, απόλυτα κατανοητός , παραστατικότατος , πάντα επίκαιρος και ενημερωμένος.

Αναφέρθηκε στις διάφορες πυρκαγιές και τους τρόπους αντιμετώπισης των, τόνισε ότι κανένας δε θα πρέπει να μένει απαθείς θεατής σε μια τέτοια περίπτωση και ότι ένα τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική δεν είναι αρκετό.

Ενεργό συμμετοχή από τον καθένα μας είναι απαραίτητη , όμως για είναι ουσιαστική αυτή και χωρίς προσωπικό κίνδυνο θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες , τους οποίους και μας ανέπτυξε.

Μίλησε για το μεγάλο κίνδυνο των πυρκαγιών φέτος λόγω της μεγάλης χαμηλής βλάστησης από τις πολλές βροχοπτώσεις και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Είναι απαράδεκτο τόνισε να ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μια κατοικία που συνορεύει με δασική έκταση και να μην διαθέτονται λίγα ευρώ για μια στοιχειώδη πυροπροστασία με λίγα κυβικά νερό και μια αντλία που να λειτουργεί ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μίλησε για τον σωστό τρόπο αντίδρασης των κατοίκων σε μια περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή τους και τέλος αναφέρθηκε στην παντελή έλλειψη ενημέρωσης της νέας γενιάς , πράγμα που σε μεγάλο βαθμό γίνεται σε χώρες ανεπτυγμένες.

Έγιναν και κάποιες ασκήσεις μεταφοράς ηλικιωμένων , τραυματιών και κατάσβεσης πυρκαγιών.

Ήταν μια πολύ καλή ενημέρωση , μπράβο σε αυτούς που την οργάνωσαν και συγχαρητήρια στο Δ/ντή Δασών Κορινθίας Παναγιώτη Καλλίρη για την προσφορά του αυτή σε όλους μας.

Εμείς από τη μεριά μας  εν όψη της αντιπυρικής περιόδου 2015 που ξεκινά σε ένα περίπου μήνα, έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία οχύρωσης του οικισμού μας, με την καταστροφή ή απομάκρυνση κάθε καύσιμης ύλης , τον έλεγχο και πλήρωση των δεξαμενών πυρασφάλειας μας ,τη συντήρηση των αντλιών βενζίνης,την ενημέρωση του καταλόγου των ατόμων που πιθανόν χρειαστούν βοήθεια σε μια έκτακτη κατάσταση  και την ενημέρωση των οικιστών μας για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει και φέτος να λάβουν.

Με  την βοήθεια του Δήμου μας στην προσπάθεια αποψίλωσης της περιοχής, όπως κάθε χρόνο και την δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας,την συνεργασία όλων των οικιστών μας,ελπίζουμε και φέτος να διαφυλάξουμε ανέπαφη την περιοχή μας, τη ζωή μας ,το δασικό μας πλούτο, τις περιουσίες μας  και για μια ακόμη φορά οι προσπάθειες μας να μην πάνε χαμένες.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου-ΛουτρακίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου