Ο Χάρης Μαρίνης για τις παρεμβάσεις του στην ανασκαφή στην Ρωμαϊκή Έπαυλη.Βίντεο




Μέσα στις προσπάθειες που κάνουμε, προκειμένου να διευκολύνουμε όσο περισσότερο γίνεται το σπουδαίο έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στη περιοχή μας και που έχει να κάνει με την πλήρη αποκάλυψη της  Ρωμαϊκής Έπαυλης, σκεφθήκαμε ότι και η Σχολή Μηχανικού που εδρεύει εδώ στο Δήμο μας θα μπορούσε να προσφέρει κάποια βοήθεια και απευθυνθήκαμε στον Χάρη Μαρίνη, τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Κορινθίας και μέλος του Δ.Σ. της Διώρυγας Κορίνθου, λόγω της σχέσης του με τον Πολιτικό Προϊστάμενο του ΥΠΕΘΑ.
Όπως έχουμε και άλλη φορά αναφέρει η παρέμβαση του ήταν άμεση και το έργο που έγινε τόσο από το συνεργείο του στρατού και της διώρυγας πολύ σημαντικό για την συνέχιση του έργου της ανασκαφής και για μια ακόμη φορά τον ευχαριστούμε.

Εκείνο που θα θέλαμε να επισημάνουμε όλοι όσοι στηρίζουμε με τον τρόπο του ο καθένας τη μεγάλη αυτή προσπάθεια , είναι ότι η βοήθεια του στρατού εκτός από πολύ σημαντική είχε και ένα συμβολικό χαρακτήρα αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά ότι εκτός από τον εθνικό υπάρχει και ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων.Και όπως τόνισε η Διευθύντρια της Ανασκαφής κ.Ζωή Ασλαματζίδου στην εκδήλωση της 21ης Οκτωβρίου, οι αρχαιότητες ανήκουν στην κοινωνία,  και άρα εθνικός και κοινωνικός ρόλος σε σε αυτήν την περίπτωση ταυτίζονται.

Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου κάποια στιγμή ο χώρος αυτός με τα σπουδαία ευρήματα να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας, θα συνεχίσουμε έως ότου το "1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ"  γίνει πραγματικότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της