Πρόσκληση στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου

C:\Users\User\Pictures\Εικόνες\ΚΑΣΙΜΗ-ΦΩΤΟ\AΡΧ ΧΩΡΟΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΑΥΤΟΨΙΑ 27_10_2011\KATOYNISTRA\FOTO.JPG


Όπως είχαμε προαναγγείλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας θα συμμετέχει στις φετινές εκδηλώσεις  που οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υπό τον τίτλο"Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο", αφιερωμένες στη μνήμη του Khalid al-Asaad και του Qassem Abdallh Yehya που δολοφονήθηκαν από ακραίους ισλαμιστές.

Η Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου έχει επιλεγεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και συμπεριλαμβάνεται στον εορτασμό με τον τίτλο:

 Ρωμαϊκή Έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου, Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας - Αγ.Θεοδώρων: Mια Έπαυλη αποκαλύπτει τα μυστικά της ...

 Δευτέρα 19 - Τετάρτη 21 και Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015.

Παρουσίαση της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στη Ρωμαϊκή Έπαυλη στο Λουτράκι από τη Διευθύντρια της ανασκαφής κ.Ζωής Ασλαματζίδου.
Ειδικά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου (επίκεντρο των εκδηλώσεων) η αρχαιολόγος Ε.Φ.Α. Κορινθίας κ.Κασίμη Παναγιώτα θα μιλήσει για το θέμα της φετινής εκδήλωσης , τον ρόλο και τη σημασία της UNESCO αλλά και θα παρουσιάσει το έργο της Εφορείας στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγ.Θεοδώρων.

Η υποδοχή των επισκεπτών θα γίνει τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων στις 10 π.μ. στο χώρο της ανασκαφής.

Με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Φλοίσβου Λουτρακίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη