Μέτρα πυροπροστασίας στο Φλοίσβο-Λουτρακίου

Μια επιτυχημένη  εκδήλωση στο Φλοίσβο το 2011.
Να μη ξαναζήσουμε αυτές τις εικόνες στη γειτονιά μας.


 Φίλοι οικιστές του Φλοίσβου Χριστός Ανέστη , Χρόνια Πολλά.
Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε την 1η Μαου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Φλοίσβου Λουτρακίου στα πλαίσια των δυνατοτήτων του λαμβάνει μέτρα πρόληψης και υλοποιεί δράσεις για αποτροπή κινδύνων προερχομένων από πυρκαγιές.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην προσπάθεια μας αυτή θα έχουμε συμπαραστάτη και το Δήμο μας. 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρας θα στείλει το ειδικό μηχάνημα εντός των ημερών.
Όμως καμιά βοήθεια από όπου κι αν προέρχεται μπορεί να μηδενίσει τον κίνδυνο αν εμείς δεν κάνουμε κάτι για την προστασία της περιοχής και των περιουσιών μας.
Από το ταμείο του Συλλόγου μας, καθώς και με εθελοντική προσφορά θα καθαριστούν οι δρόμοι εντός του οικισμού μας.
Ο κάθε οικιστής έχει την υποχρέωση να καθαρίσει την περιουσία του και να δημιουργήσει ζώνες πυροπροστασίας γύρω από αυτήν.
Τα υπολείμματα  της αποψίλωσης σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπονται εντός του οικισμού , δεν πετιούνται σε ρέματα και εγκαταλειμμένα οικόπεδα  αλλά μεταφέρονται σε σημεία περισυλλογής από το Δήμο.
Η καύση τώρα απαγορεύεται και όπως τονίζει στο παραπάνω βίντεο ο Διοικητής Π.Υ.Κορίνθου , οι παραβάτες θα οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Σας καλούμε λοιπόν, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις (άρθρο 1, Πυρ/κής Διάταξης αριθ.4/2012, ΦΕΚ 1346/Β΄/25-4-2012), να προβείτε άμεσα σε αποψίλωση των ιδιοκτησιών σας από ξερά χόρτα και απομάκρυνση αυτών, καθώς επίσης και απομάκρυνση κάθε άλλου εγκαταλελειμμένου καυστού ή εκρήξιμου υλικού ή αντικειμένου, για αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας , είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα περάσει η αντιπυρική περίοδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον οικισμό μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της