5 Ιουνίου Παγκόσμια Μέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον.

Από το 1972 καθιερώθηκε η 5η Ιουνίου μέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον, για να μας θυμίζει έστω και για μια φορά το χρόνο την υποχρέωση που έχουμε να το προστατεύουμε και την μεγάλη αξία που έχει αυτό για την ίδια τη ζωή μας.
Να μας θυμίζει ότι το περιβάλλον δεν είναι μια αόριστη έννοια αλλά το μεγάλο μας σπίτι μέσα στο οποίο ζούμε.
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για το μεγάλο μας σπίτι μέσα σε μια μόνο μέρα το χρόνο? Είναι αλήθεια πολύ μικρός ο χρόνος αυτός γιαυτό θα πρέπει να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε  κάθε μέρα και να διατηρούμε το περιβάλλον, το μεγάλο αυτό κοινό σπίτι μας πεντακάθαρο από κάθε άποψη γιατί όπως έχει χιλιοειπωθεί , αυτό δε μας ανήκει, το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.

Προσωπικά τη μέρα αυτή θα ήθελα να αφιερώσω σε όλα τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου καθώς και σε όλους τους οικιστές του Φλοίσβου για την ευαισθησία και τις ενέργειες που κάνουν προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον εδώ στον οικισμό μας και όχι μόνο.
Με συνεχείς προσπάθειες , με διάφορες παρεμβάσεις εκεί που απαιτείται καταφέραμε τα τελευταία έξι χρόνια να αλλάξουμε πολλά εδώ στην περιοχή μας και το κυριότερο να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά αποκτώντας περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση , κάτι πολύ σημαντικό.




Σαν μια μικρή ανταμοιβή στους οικιστές μας για όλες τις προσπάθειες αυτές και το χρόνο που αφιέρωσαν τα τελευταία έξι χρόνια ακολουθώντας τις προτροπές μας για συμμετοχή σε πλήθος εθελοντικών δραστηριοτήτων αποφασίσαμε να τους χαρίσουμε μια όμορφη μουσική βραδιά στα
μέσα του Ιουλίου, εντελώς δωρεάν .
Μια πολύ ωραία συναυλία με το σπουδαίο έργο του μεγάλου μας Μάνου Χατζηδάκη "Ρωμαϊκή Αγορά" θα απολαύσουμε στο χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης στις 16 Ιουλίου από τη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή Κορίνθου.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου-Λουτρακίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη