Μια σπουδαία συλλογική προσπάθεια


Τα τελευταία χρόνια, από το 2010 και μετά, ζούμε μια διαρκεί και χωρίς τελειωμό υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας στο πλαίσιο εφαρμογής των σκληρών μνημονίων που με τόση ευκολία έχουν υπογράψει όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την άμοιρη αυτή χώρα από το 2010 και μετά.
Χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους , θα βρεθούν στο περιθώριο, στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό, θα μείνουν ανασφάλιστοι ,πολλοί και χωρίς καν στέγη.
Η λαίλαπα αυτή της υποβάθμισης δε θα μπορούσε να αφήσει απ έξω και την περίθαλψη, χωρίς να μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι πριν τα μνημόνια είχαμε και την καλύτερη.
Προκειμένου να μπει ένα φρένο σε αυτήν την κατρακύλα, κάποιοι Φορείς εδώ στο Λουτράκι, που εκπροσωπούν χιλιάδες συμπολίτες μας, αποφάσισαν να αντιδράσουν.
Η σπουδαία αυτή συλλογική προσπάθεια που αυτήν την στιγμή γίνεται προκειμένου να κρατηθεί όρθιο και να αναβαθμισθεί το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, μια μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που τόσα προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, αύριο μπορεί να γίνει για κάτι άλλο εξ ίσου σημαντικό.
Το θέμα αυτό την επόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από αίτημα των Φορέων, προκειμένου όλοι να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση.
Είναι μια ευκαιρία μεγάλη στα χέρια της Δημοτικής Αρχής και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου να μπουν μπροστά και με όπλο τη σύμφωνη γνώμη των Φορέων που ηγούνται της προσπάθειας αυτής, να δώσουν τη μάχη αυτή και να την κερδίσουν.
Και το τελευταίο , όλους εμάς που μπήκαμε μπροστά, το μόνο που μας ενώνει είναι η αγωνία και η ανησυχία για τη ζωή μας , τη ζωή των παιδιών και εγγονών μας που μέρα με τη μέρα υποβαθμίζονται.
Ο Σύλλογος του Φλοίσβου , όπως έχει στηρίξει τόσες άλλες συλλογικές πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και βοήθειας στον δοκιμαζόμενο από την κρίση συμπολίτη μας, καθώς και τόσες εθελοντικές δράσεις , θεωρεί υποχρέωση του να βρίσκεται μέσα και σε αυτήν την προσπάθεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου

ΚΑΛΕΣΜΑ
Συμπολίτες, συμπολίτισσες
Σας καλούμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 6.00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συζητηθεί το θέμα του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου (η αποστελέχωση και η υποβάθμισή του).
Σας καλούμε να συμμετέχετε, να ενημερωθείτε και να εκφράσετε τις απόψεις σας για αυτό το σημαντικό θέμα που μας απασχολεί όλους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ,καλείται να ψηφίσει ή όχι, ψήφισμα που κατατέθηκε από τους Φορείς του Λουτρακίου από 27-5-2016.
Ολοι μαζί ενωμένοι, πολίτες, φορείς και Δήμος πρέπει να δώσουμε τη μάχη ώστε το Κέντρο Υγείας της πόλης μας να λειτουργεί έτσι όπως ο Νόμος περί Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ορίζει.
Οι Φορείς
Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
Ενωση Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου
Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου
Σωματείο Εργαζομένων Τουριστικών Επαγγελμάτων
Σωματείο Εργαζομένων «Ποσειδώνα»
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΛΠ
Σύλλογος Οικιστών «Φλοίσβος»
Σύλλογος Φίλων Μουσείου Περαχώρας
Ομάδα Αλληλεγγύης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της