Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Έτοιμος ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας


ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(19/10/2016 17:00)
Σε διαδικασία διαβούλευσης θα μπει αυτές τις μέρες ο καινούργιος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που συντάχθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Γεωργακόπουλο. Ο καινούργιος Κανονισμός, περιλαμβάνει 27 Άρθρα και προβλέπει μεταξύ άλλων, και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες. Η εφαρμογή του, θα ξεκινήσει μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας.
Η σύνταξη του νέου Κανονισμού Καθαριότητας, επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από δυο περίπου χρόνια. Ωστόσο, το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων που αντιμετώπιζε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας  (όπως και ο Δήμος Πύργου) έβαλε τη διαδικασία αυτή σε δεύτερη μοίρα. «Σήμερα, που το πρόβλημα στο Νομό Ηλείας αρχίζει να λύνεται, κι απ’ ότι φαίνεται θα υπάρχει μια μόνιμη διαχείριση μηχανικής διαλογής, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να το προχωρήσουμε», σχολίασε ο κ. Γεωργακόπουλος, εξηγώντας πως «…ο καινούργιος κανονισμός ανταποκρίνεται στα καινούργια δεδομένα και στην καινούργια Νομοθεσία».
Διαβούλευση και έγκριση
Ο Κανονισμός Καθαριότητας, θα δοθεί στα χέρια των Δημοτικών Συμβούλων και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης. «Υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία πιθανότατα θα κρατήσει μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να δοθεί χρόνος στους πολίτες και στους φορείς, να εκθέσουν τις απόψεις τους, οι οποίες θα συμπεριληφθούν και θα γίνουν ίσως κάποιες τροποποιήσεις. Θα ξανασυνταχθεί, και θα περάσει τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική, για να φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πάρει την απόφαση», εξηγεί ο κ. Γεωργακόπουλος  
Τι περιλαμβάνει ο νέος Κανονισμός
Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας αποτελείται από 27 Άρθρα, στα οποία καλύπτεται κάθε περίπτωση που αφορά στις σύγχρονες ανάγκες και μάλιστα για μια περιοχή – με σημείο αναφοράς την Αρχαία Ολυμπία – που δέχεται κάθε χρόνο ένα και πλέον εκατομμύριο τουρίστες. «Το ένα εκατομμύριο τουρίστες που φτάνουν κάθε χρόνο στην Ολυμπία, καθιστούν τον Δήμο μας ραγδαία εξελισσόμενο με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, σε ότι αφορά τη διαχείριση των παραγόμενων απορριμμάτων. Αυτός ο κανονισμός, προβλέπει πολλά πράγματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για τον τομέα ανακύκλωσης», σχολίασε ο κ. Γεωργακόπουλος, σημειώνοντας πως, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 15%, στο κομμάτι της Ανακύκλωσης (σ.σ από τους 4.000 περίπου τόνους οι 500 είναι ανακυκλώσιμα υλικά) και στόχο έχει να ξεπεράσει το 30-35%.
Ο καθοριστικός ρόλος των πολιτών
Ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος, εξήγησε πάντως πως «καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου, αποτελεί η ενεργή συμμετοχή των δημοτών, οι οποίοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι θα έχουν και σημαντικά οφέλη, από ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών».
Νάνσυ Σπυροπούλου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη