Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Γωνιά Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στην πλατεία του Φλοίσβου
Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών μας δράσεων αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε στην πλατεία μας μια Γωνιά Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης , τοπικού χαρακτήρα , για μικρούς και μεγάλους.
Εκεί θα  μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά με τη βιοποικιλότητα της περιοχής μας, για τους τρόπους προστασίας της και  αρμονικής συνύπαρξης μας με αυτήν.
Μια πολύ όμορφη παρθένα με άγρια τοπική βλάστηση γωνιά που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πλατεία μας θα προβληθεί και θα  αξιοποιηθεί.
Θα γνωρίσουμε μέσα από φωτογραφίες  τις προστευόμενες περιοχές  Natura 2000 , που βρίσκονται κοντά μας κ.ά.
Θα πάρουμε πληροφορίες για τη σωστή οικιακή ανακύκλωση, θα υπάρχουν σημεία συλλογής μπαταριών και μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.
Με τους μικρούς μας θα ζωγραφίσουμε  και θα φτιάξουμε όμορφα  παιχνίδια από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά.
Σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον αναπτύσσουμε δράσεις τέτοιες που αποσκοπούν  στην προστασία και αξιοποίησή του.Από αυτήν την εβδομάδα αρχίζει η δημιουργία της όμορφης αυτής γωνιάς μας με τη μεταφορά της μεγάλης δεξαμενής πυρασφάλειας σε άλλη θέση.
Η πλατεία μας  κάποιες μέρες θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστή για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίας διαμόρφωσης του χώρου και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αλληλογραφία μας μετακομίσαμε τις ταχυδρομικές θυρίδες εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου