5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με πρωτοβουλία του ΟΗΕ καθιερώθηκε η 5 Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το 1972 για να μας θυμίζει όσα πρέπει να κάνουμε και όσα δεν πρέπει για τη προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό που με τις ενέργειες μας και με μοναδικό σκοπό το κέρδος έχουμε σε πολλές περιπτώσεις υποβαθμίσει πολύ αδιαφορώντας για τις συνέπειες που αργά ή γρήγορα θα υποστούμε.
Ζούμε σήμερα εδώ τις προσπάθειες που γίνονται για τη σωτηρία του Κορινθιακού Κόλπου από την υπεραλίευση , τη ρύπανση (κατάργηση πλαστικής σακούλας) και τα οδυνηρά αποτελέσματα τους (τσούχτρες).
Εμείς οι απλοί πολίτες κάνοντας τρόπο ζωής κάποια απλά και ανέξοδα πράγματα μπορούμε  να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον σε πολύ σημαντικό βαθμό.
Με το σωστό τρόπο διαχείρισης των οικιακών μας απορριμάτων , (ανακύκλωση), με την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας με πάνινες πολλών χρήσεων , καθώς και με την αποφυγή κάθε ενέργειας που θα μπορούσε να βλάψει το περιβάλλον .
Στο Φλοίσβο - Λουτρακίου τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, με δράσεις και ενέργειες πρωτόγνωρες , οι οποίες ξεπέρασαν τα στενό όρια του οικισμού μας που θα μπορούσαν να γίνουν ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση αν είχαν κατάλληλα προβληθεί από τα τοπικά μέσα.
Αναδείξαμε καταστάσεις σημαντικών κακοποιήσεων του περιβάλλοντος ,  που  πέρασαν απαρατήρητες  γιατί πίσω από όλα αυτά κρύβονται συμφέροντα και σε πολλές περιπτώσεις , πρόσωπα  με τα οποία κανείς δε θέλει να συγκρουστεί.

Αισθανόμαστε για μια ακόμη φορά σήμερα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που με τόσο ζήλο στήριξαν ενεργά τις αποφάσεις του Δ.Σ. συμμετέχοντας  στις περιβαλλοντικές μας δράσεις τις οποίες και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη