Η υποβάθμιση της περιοχής ευχόμαστε να έλαβε τέλος.

Μια μόνιμη επικίνδυνη εστία μόλυνσης και αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς αποτελούσε  αυτό το "αμαρτωλό" τρίγωνο μεταξύ των οικισμών Φλοίσβου, Αγ. Κων/νου, Κατουνίστρας , λίγα μέτρα από το μεγάλο Αθλητικό Κέντρο Λουτρακίου  που φιλοξενεί πολλές ελληνικές και ξένες αποστολές.
Πολλές , αμέτρητες οι παρεμβάσεις  του Δήμου , πολλές και οι εθελοντικές δράσεις των οικιστών μας προκειμένου να διατηρηθεί καθαρό το συγκεκριμένο σημείο χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Νύχτα και μέρα φορτία διαφόρων απορριμάτων , ακόμα και επικίνδυνων έριχναν κάποιοι ασυνείδητοι   στο συγκεκριμένο χώρο, εκτός φυσικά του μεγάλου κάδου .
Βλέποντας τα πράγματα να φθάνουν στο απροχώρητο και ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω καλοκαιριού άμεσος ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σωτήρη Πέρρα να απομακρύνει τον κάδο και να καθαρίσει για μια ακόμη φορά τον χώρο και αυτό έγινε σήμερα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.
Ο χώρος αυτός θα περιφρουρείται από τους οικιστές του Φλοίσβου  μέρα και νύχτα και αλίμονο σε όποιον διανοηθεί να μετατρέψει την περιοχή και πάλι σε χωματερή.
Ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου προβλέπει  τσουχτερά πρόστιμα για αυτούς που ρυπαίνουν το περιβάλλον και δε θα υπάρξει καμιά εξαίρεση , είμαστε αποφασισμένοι , τόσο εμείς όσο και ο Δήμος να προστατεύσουμε το περιβάλλον και θα το κάνουμε.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σωτήρη Πέρρα και τους υπαλλήλους του Δήμου που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας και για τις προσπάθειες που καθημερινά κάνουν στον δύσκολο τομέα της καθαριότητας. Μια προσπάθεια μέσα σε ένα  εχθρικό , πολλές φορές τοπίο όπου η περιβαλλοντική συνείδηση είναι ανύπαρκτη και που αυτό  φαίνεται ξεκάθαρα από την παρακάτω εικόνα , μια από τις τόσες που καθημερινά βλέπουμε παντού.  

Φλοίσβος - Λουτρακίου







Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε ΦΛΟΙΣΒΟΥ Κωνσταντίνε Μεταξά, με όλο τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό σου αλλά και εκφράζοντας αμιγώς την προσωπική μου άποψη -πριν την συνεδρίαση του συλλόγου μας- έχω να αναφέρω πως μεγαλύτερη ή ατυχέστερη αλλά και τραγικότερη επιλογή από αυτή δεν θα μπορούσε να προκύψει και ουδέποτε στο παρελθόν θυμάμαι να υπήρχε ανάλογη ,πόσο μάλλον σε βάρος ενός παμπάλαιου οικισμού σαν την (Κατουνιίστρα -Σουρλά) που πάλεψε πάλε ποτέ δυνατά για να μην δημιουργηθεί σκουπιδότοπος εκεί στον άγιο Χαράλαμπο και το πέτυχε –(συμβουλεύσου αν θέλεις τα πρακτικά σου).

    Μια επιλογή που για να προσδώσεις η να απαλείψετε έτσι ένα κακώς προηγούμενο (με την απομάκρυνση του κάδου από εσάς και την εγκατάστασή του στην καρδιά του οικισμού μας στην διασταύρωση ευκαλύπτων και Δαναών ) δημιουργείτε άθελά σας η μη, ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ το μεγαλύτερο έως και τεράστιο πρόβλημα στον γειτονικό σας σύλλογο (δηλαδή σε εμάς) που τόσο με την απερισκεψία του δήμου όσο και των μονομερών σας αποφάσεων περιήλθαμε στην δεινή αυτή θέση.

    Θυμηθείτε καλά ότι θα διαπιστώνετε ώρα με τη ώρα αλλά και θα αποδειχθεί πως πρωτοστατήσατε στο εγχείρημα αυτό.
    Εμείς ουδέποτε παρεμποδίσαμε συμφέροντα αλλά και συμπεριφορές στον φλοίσβο -τουναντίον μάλιστα- (ενώ οφείλεις και να το παραδεχτείς ίσως ) υπήρξαμε πάντα στο πλάι σας αμιγώς συνεργατικοί και μονίμως οι αποκλειστικοί αρωγοί σας .

    Εσείς πως σκεφτήκατε τόσο ιδιωτικά σήμερα ..!, κόντρα στην Αριστοτελική ρύση του «μην ιδιωτεύεις» και που τις ευαισθησίες σου εγώ τουλάχιστον τις γνωρίζω,!! Αλλά …απορία το έχω…!!. ..γιατί άραγε...?
    Αν μη τι άλλο για τις αποφάσεις σας αυτές οφείλατε να μας ενημερώσετε ή και να μας συμβουλευτείτε ακόμα ακόμα..

    Η εναπόθεση του κάδου στην κεντρική αυτή είσοδο του οικισμού μας (του οικισμού Δαναός) μονό προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και θα πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο,ταπεινά υπερτονίζω το συντομώτερο –επίσης κάνω έκλυση και σας παρακαλώ όλους εκεί του φλοίσβου να μην προτρέπετε τον κόσμο να στοιβάζει σε εμάς τα σκουπίδια -.

    Εσύ γνωρίζεις καλλίτερα ότι στο σημείο αυτό *στον κεντρικό αυτόν κόμβο* έχουν επενδυθεί κάποιες χιλιάδες ευρώ – για δρόμους πλατεία και παγκάκι - ώστε να εδραιωθεί η βασική αλλά και η κεντρικότερη πλατεία μας στον χώρο αυτό την οποία σαρκαστικώς και μόνον θα αναφέρω εδώ πως επειδή δεν της έχει δοθεί μέχρι σήμερα η ονομασία σκέφτομαι μήπως και την ονομάσουμε η Πλατεία σκουπιδιών Λουτρακίου (ΠΣΛ).

    Είναι σαν να επιμένω εγώ πως απέναντι από τις κούνιες της πλατείας σας θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένας παρόμοιος κάδος.. για σκεφτείτε ..!!θα τον δεχόσασταν πρόεδρε σαν σύλλογος ποτέ αυτό ..?

    Προσωπικά κάνω έκλυση στους συνδημότες μας τόσο του φλοίσβου όσο και του Αγ. Κων/νου & Ελένης μα κι εννοείται και των συνοικιστών μας ακόμη Κατουνίστρας- Σουρλά ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ αλλά να κατεβάζουν αυτά τα σκουπίδια προς την πόλη ενώ θα παρακαλέσω τον κ.Πέρα με ολον τον σεβασμό να επανεκτιμήσει την λανθασμένη του αυτή απόφαση.

    Υπόψη την ενημέρωση για το περιστατικό διάλεξα να την διαβιβάσω στον δήμαρχό μας απευθείας όχι για να παρακάμψω τον αντιδήμαρχο καθαριότητας ή να υποβαθμίσω ή και απαξιώσω τον ρόλο του αλλά για να λάβει εκεί απλά ένα χρονικό «άμεσης τακτοποίησης» το οποίο θεωρώ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ αλλά και
    ε π ι β ε β λ η μ έ ν ο .


    Με τιμή (και την ελπίδα να μην προτρέψετε άλλον συνδημότη)
    Γράφοντας για τις προσωπικές μου και μόνον μέχρι σήμερα αναφορές έξω από το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος Δαναού Κατουνίστρας
    Καπέλλος Κωνσταντίνος

    Υ.Γ. o Jim Rohn εμπνευσμένος από τον Πλάτωνα έλεγε : Πως για να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να κάνεις τρεις ερωτήσεις στον ίδιο σου τονεαυτό.
    Έλεγε:
    Πρώτον-1) τι μπορώ να κάνω..?
    Δεύτερον-2) τι μπορώ να μελετήσω η να αναλύσω..?
    και Τρίτον-3) ποιον μπορώ να ρωτήσω η να συμβουλευτώ..?

    Εγώ αισθάνομαι λοιπόν πως τίποτα από τα τρία δεν έχει συμβεί...
    δυστυχώς..!!!

    Μετά λύπης μου και την καλησπέρα μου
    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε Δαναού - Κατουνίστρας Κώστα Καπέλο
      Η καλή συνεργασία μεταξύ των συλλόγων μας έχει μια μακρά ιστορία και δε θέλω σε καμιά περίπτωση να πιστεύετε ότι εμείς έχουμε κάποια σχέση με την τοποθέτηση του κάδου στο συγκεκριμένο σημείο και ούτε είναι δική μας αρμοδιότητα. Εμείς το μόνο που ζητήσαμε ήταν να απομακρυνθεί από την περιοχή μας γιατί η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο και άμεσα κινδύνευε όλη η περιοχή, παρ όλο τις τόσες φιλότιμες εθελοντικές δράσεις των οικιστών μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Εξάλλου εσύ ο ίδιος είχες δημόσια αναδείξει την δραματική αυτήν τριτοκοσμική κατάσταση. Το νέο σημείο τοποθέτησης του κάδου το πληροφορήθηκα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρρα και ήμουν σίγουρος ότι είχατε ενημερωθεί.Για να μην ανησυχείτε σας διαβεβαιώνω ότι κανείς από το δικό μας οικισμό δεν πρόκειται να μεταφέρει τα σκουπίδια του εκεί γιατί απλούστατα έχουμε δημοτικούς κάδους και στις δύο εισόδους-εξόδους μας για τα οικιακά και όσο για τα οικοδομικά νοικιάζουμε μεγάλους.
      Εσείς που γνωρίζετε καλύτερα την περιοχή σας κρίνετε ότι δεν είναι ο συγκεκριμένος χώρος ο καταλληλότερος για την τοποθέτηση του κάδου, συζητήστε το με τον Αρμόδιο αντιδήμαρχο και σίγουρα θα βρεθεί ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα.
      Την καλησπέρα μου και καλό θα ήταν να έχουμε προσωπική επαφή το Σαββατοκύριακο γιατί δε θέλω να διαταραχθεί σε καμιά περίπτωση μια μακροχρόνια καλή σχέση μεταξύ των συλλόγων μας από ένα γεγονός για το οποίο δε φέρουμε ευθύνη.

      Διαγραφή
  3. Θα το προσεγγίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο κι αν χρειαστεί Κωνσταντίνε .Να γνωρίζεις πως σε εκτιμώ σαν άνθρωπο και δεν σου απευθύνω καμία επιτηδευμένη μομφή για το συγκεκριμένο (θα σου το αποδείξω δε με τον χρόνο ) ενώ εκτιμώ αφάνταστα την νέα σου προτρεπτική δήλωση πως κανένας από τον Φλοίσβο δεν θα πρέπει να ταξιδεύει ανατολικότερα για να αφήνει τα σκουπίδια του στου Σουρλά πόσο μάλλον αν έχετε και "ευτυχως που έχετε "εναλλακτική λύση με κάδους κλειστού τύπου κλπ κι εδώ δίνω με την αφορμή αυτή και την πάσα στην δημαρχιακή ομάδα με προεξέχοντα τον Γιώργο τον Γκιώνη να ΜΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ κι εμάς με τον ανάλογο εξοπλισμό για να παρακαμφθεί ενδεχομένως και μια επιλεκτική τους συμπεριφορά...
    Κωνσταντίνε με σεβασμό θα βρεθούμε μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου Δαναού στο υπόσχομαι ...
    Μην παρεξηγήσεις τυχόν αιχμηρό μου λόγο και την υποστήριξή σου ζητώ ενώ βασίζομαι ΚΑΙ σε σένα
    Ο κάδος πρέπει να απομακρυνθεί από τις ανάσες των ανθρώπων. Βρίσκεται μέσα στις αυλές τους.
    Καλησπέρα
    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο αρχείο μας υπάρχουν πρακτικά από τη καλή συνεργασία των συλλόγων μας που γράφτηκαν πριν 30 χρόνια και πλέον και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με κανένα τρόπο. Θα έχετε την απόλυτη στήριξη μας στο αίτημά σας για τοποθέτηση κάδων κλειστού τύπου στην περιοχή σας, πράγμα που το βρίσκομαι απολύτως σωστό και απαραίτητο. Οι κάδοι οι μεγάλοι είναι τελείως ακατάλληλοι για οικιακά σκουπίδια. Και επειδή μπορεί να μην το πρόσεξες , από τις συγκεκριμένες αναρτήσεις , έχει αφαιρεθεί η νέα θέση τοποθέτησης του επίμαχου κάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πράγματι δεν το είχα δει Κώστα ... Η υποσημείωσή σου με οδήγησε ...σε ευχαριστούμε ...και ενισχύω αλλά και προσαυξάνω κι άλλο τόσο για τους δεσμούς που ορθώς μας συνέδεαν ούτως η αλλως όλα αυτά τα χρόνια .
    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της