Λουτράκι: Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση - ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεκινάει την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση....

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεκινάει την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση, με τη λειτουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης www.followgreen.gr/loutraki.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Δήμου, να εγγραφούν δημιουργώντας τον προσωπικό λογαριασμό τους σε μόλις 1 λεπτό και να επιβραβεύονται με πόντους για:

1. την εκπαίδευση και ενημέρωση που θα λαμβάνουν για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση μέσω κουίζ, βίντεο και άρθρων.

2. την πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο κοινωνικό παντοπωλείο.

3. την καθημερινή ανακύκλωση στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού, αλλά και σε άλλα νέα σημεία ανακύκλωσης που θα αναπτυχθούν σε επόμενη φάση για ενδύματα & υποδήματα.

4. να συστήνουν την πλατφόρμα σε φίλους από το Δήμο.

5. να προτείνουν καλές πρακτικές και παραδείγματα ανακύκλωσης, στέλνοντας φωτογραφίες, άρθρα σχετικά και δίνοντας δυνατότητα αξιοποίησής τους στην πλατφόρμα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις-παροχές στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ή/και με δωρεά στα σχολεία που θα διενεργήσουν προγράμματα ανακύκλωσης.

O Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με την παραπάνω πρωτοβουλία, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον, ενισχύει τις υφιστάμενες κοινωνικές του δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο με τρόφιμα, αυξάνει την ανακύκλωση με τις υφιστάμενες υποδομές του Δήμου και μειώνει τις ποσότητες απορριμμάτων. Παράλληλα, ενισχύει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας την δωρεάν προβολή τους στους κατοίκους αλλά και στο ευρύτερο κοινό εκτός Δήμου διεξάγοντας παράλληλα και μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης σε επόμενη φάση για συγκεκριμένα υλικά (π.χ. χαρτί, μπαταρίες κοκ). Τέλος, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επιβραβεύσουν και ενισχύσουν τα σχολεία δωρίζοντας σε αυτά της επιλογής τους πόντους επιβράβευσης, ενισχύοντας έτσι την ευγενή άμιλλα των μαθητών και σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων, κ. Καλογήρου Μελπομένη (τηλ. 2744360167, fax. 2744062170, e-mail: m.kalogirou@loutraki.gr,info@loutraki.gr).

Γραφείο Τύπου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη