Επίσκεψη - Ξενάγηση Φίλων Εθνικού Μουσείου στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου










Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου η προγραμματισμένη επίσκεψη και ξενάγηση των Φίλων του Εθνικού Μουσείου, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να δουν από κοντά μια ανασκαφή σε εξέλιξη .
Η πολύ καλή και λεπτομερή ξενάγηση έγινε από την υπεύθυνη των ανασκαφών εδώ, την Επίτιμη Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού την κ.Ζωή Ασλαματζίδου.
Όπως είναι γνωστό η προσπάθεια εδώ γίνεται αυτήν την ανασκαφική περίοδο μόνο με εθελοντές, αφού η χρηματοδότηση που είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως πολλές άλλες , δεν αποδεσμεύτηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ , σε αυτούς τους ανθρώπους που με τόση θέρμη , μεράκι και όρεξη προσφέρουν στον πολιτισμό , καλύπτοντας ακόμη και τα έξοδα μετακίνησης από την τσέπη τους.
Φυσικά και εμείς , το Δ.Σ. του Φλοίσβου βρίσκεται κοντά στην όλη προσπάθεια , από την πρώτη στιγμή και με όποιο τρόπο μπορεί τη στηρίζει με την ελπίδα να δούμε κάποια μέρα και αν όχι εμείς τα παιδιά μας το σπουδαίο αυτό Ανοικτό Αρχαιολογικό Πάρκο, ένα όνειρο, πραγματικότητα.
Αν καταφέρουμε να προχωρήσει και η αξιοποίηση των καταφυγίων που βρίσκονται δίπλα μας, πραγματικά θα αλλάξει η όψη της περιοχής, μετατρέποντας την σε σημείο ενδιαφέροντος και πολιτισμού.


Φλοίσβος - Λουτράκι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη