2017 , Απολογισμός ενός ακόμη χρόνου

Κοπή πίτας 2017 στο Φλοίσβο - Λουτρακίου
Πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2017 η προγραμματισμένη κοπή της πίτας μας με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία .
Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δε στάθηκαν ικανές να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκδήλωση μας αυτή και τελικά δικαιωθήκαμε που δεν την αναβάλαμε.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν για μια ακόμη φορά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής του νομού μας ο Γιώργος Πετρίτσης, που πάντα στέκεται στο πλευρό μας στηρίζοντας κάθε δίκαιο αίτημα μας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου μας ο φίλος Σωτήρης Πέρρας , ένας άνθρωπος με όραμα , με ιδέες και πολύ όρεξη στο τομέα αρμοδιότητας του.
Με το Σωτήρη Πέρρα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και καθαριότητας.
Σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν δωρεάν οικολογικές πάνινες σακούλες και το πολύ όμορφο ημερολόγιο του Συλλόγου μας που ήταν αφιερωμένο στον εθελοντισμό.











Μια μεγάλη περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου , στην περιοχή του Φλοίσβου Λουτρακίου στο πλαίσιο συμμετοχής μας στο "Let's do it  2017" .


Όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και πολλοί οικιστές μας , η δυνατή εθελοντική ομάδα του Φλοίσβου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μέσα σε ένα πρωινό μια ολόκληρη περιοχή καθαρίστηκε και άλλαξε όψη.
Τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν αλλάξει στο Φλοίσβο και έγινε κατανοητό από όλους ότι το Διοικητικό σημερινό Συμβούλιο, έχει και την θέληση και τους τρόπους να προστατεύσει το περιβάλλον από νοοτροπίες και συμπεριφορές που σκοπεύουν στην υποβάθμιση του.
Η καλλιέργεια και ανάπτυξη του εθελοντισμού και των περιβαλλοντικών δράσεων εδώ στο Φλοίσβο και όχι μόνο, που δειλά-δειλά ξεκινήσαμε το 2010 όταν μας ανατέθηκε η ευθύνη διοίκησης του Συλλόγου μας, χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που πετύχαμε το στόχο μας.
Η προσπάθεια μας για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον, που εμείς το βλέπουμε σαν προέκταση της αυλής μας, θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έλαβαν σήμερα ενεργό μέρος στη πολύ όμορφη γιορτή του Φλοίσβου για το περιβάλλον.
Ευχαριστούμε και τον Δήμο μας για το ενδιαφέρον και την προμήθεια υλικού καθαριότητας, τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρρα και τοπικό Σύμβουλο Στάθη Συλαϊδή που μας τίμησαν με την παρουσία τους.






Η Παιδική μας Χαρά ανακαινίζεται και  εκσυγχρονίζεται . Ιούνιος 2017.


Πριν ένα χρόνο ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης της Παιδικής μας Χαράς που λειτουργεί στην Πλατεία του οικισμού μας.
Με πολύ τρέξιμο με προσωπική εθελοντική εργασία, αξιοποιώντας στο έπακρο τα λιγοστά έσοδά μας, καταφέραμε να κάνουμε πράξη άλλη μια υπόσχεσή μας και να παραδώσουμε στα παιδιά του Φλοίσβου , των γύρω οικισμών και φυσικά στους πολλούς επισκέπτες μας από το Λουτράκι , μια ανακαινισμένη , Παιδική Χαρά που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας, σε μια καταπράσινη πεντακάθαρη πλατεία .
Να φροντίσουμε όλοι , ώστε ο χώρος αυτός και ο εξοπλισμός του να παραμείνουν για πολύ καιρό στη σημερινή τους κατάσταση.










 Η μικρή μας "χωματερή" είναι από την αρχή του καλοκαιριού του 2017 παρελθόν.

Με ενέργειες του Συλλόγου μας και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας ,δώσαμε τέλος σε μια απαράδεκτη κατάσταση που εδώ και χρόνια υποβάθμιζε και δημιουργούσε προβλήματα στην περιοχή μας.
 Η μικρή "χωματερή" στον κόμβο, Φλοίσβου, Κατουνίστρας, Αγ. Κων/νου εξαφανίστηκε οριστικά.






Ιούνιος 2017, ολοκληρώνεται η αποψίλωση στο Φλοίσβο Λουτρακίου


Ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο η αποψίλωση στον οικισμό του Φλοίσβου Λουτρακίου.
Εκατό χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το σύνολο σχεδόν της έκτασης που καταλαμβάνει ο οικισμός μας , καθαρίστηκε από τα ξερά χόρτα για μια ακόμη φορά και αυτήν τη χρονιά.
Είναι μια δύσκολη και κουραστική προσπάθεια για το Διοικητικό Συμβούλιο , όμως πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και θα πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για το σκοπό αυτόν.
Τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν αλλάξει εδώ στην περιοχή μας και το σπουδαιότερο άλλαξε η νοοτροπία και η συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον που το βλέπουμε πλέον σαν κάτι δικό μας, σαν την προέκταση της αυλής μας , πολύ σημαντικό αυτό.

 Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν το δύσκολο έργο καθαρισμού και αποψίλωσης της περιοχής μας, το Δήμο και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Σωτήρη Πέρρα και τους οικιστές μας που στήριξαν με κάθε τρόπο την τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια.





Επέκταση δημοτικού φωτισμού στο Φλοίσβο - Λουτρακίου, Ιούλιος 2017
Ύστερα από πολλές προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Φλοίσβου, ολοκληρώθηκε , έστω και κατά το ήμισυ, το αίτημα των κατοίκων της οδού Αμμοχώστου για τοποθέτηση στύλων δημοτικού φωτισμού.

Ευχαριστούμε τον πρώην Αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Θανάση Γεωργίου που προχώρησε την αίτηση μας που εκκρεμούσε από το 2010.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε κάθε σημείο του οικισμού μας για λόγους ασφαλείας.



Αύγουστος 2017, η μεγάλη βραδιά στο Φλοίσβο Λουτρακίου.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 36η Γιορτή Φλοίσβου Λουτρακίου , στην πλατεία του οικισμού το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017.
Η προσέλευση του κόσμου από το Φλοίσβο, τους γύρω οικισμούς και το Λουτράκι ξεπέρασε κάθε προσδοκία .
Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου, ο Περιφεριακός Σύμβουλος και Πολιτευτής Γιώργος Πετρίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ,Θεοδώρων Παναγιώτης Πέτρου, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Πρωτοπαππά, Σωτήρης Πέρρας, Τάσος Σακελαρίου , ο Πρόεδρος του Αγ.Κωνσταντίνου Πέτρος Πενέσης και η επ, Πρόεδρος της Κατουνίστρας Σούλα Ντρε.
Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι εξήραν την προσφορά του Φλοίσβου , στον εθελοντισμό και την προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που στήριξαν με τα όμορφα δώρα τους τη λαχειοφόρο μας, τον Φραγκούλη Καμακάρη και Νίκο Κούφαλη που είχαν την επιμέλεια του ψησίματος και όλους εσάς που επιλέξατε να περάσετε το όμορφο βράδυ της 26ης Αυγούστου 2017 μαζί μας.



Φωτογραφία του Κώστας Μεταξάς.
"Άθλος και Ενέργεια 2017"
Τέταρτη χρονιά , μεγάλη συμμετοχή , μεγάλη επιτυχία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
Φυσικά ο Φλοίσβος στήριξε και αυτήν την οργάνωση με τρεις σταθμούς εξυπηρέτησης αθλητών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και στήριξαν άλλη μια εθελοντική δράση του συλλόγου μας.
Το Σάββατο το βράδυ στις 7 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας έγινε μια όμορφη γιορτή προς τιμή των εθελοντών , όπου και ο Σύλλογος μας τιμήθηκε για τη μεγάλη προσφορά του στον τομέα αυτόν.





Καθαρισμός και εορταστικός στολισμός στο Φλοίσβο.

Ο Φλοίσβος για μια ακόμη φορά καθαρίστηκε και φόρεσε τα γιορτινά του.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οικιστές καθάρισαν και στόλισαν την πλατεία μας.
Να είμαστε καλά όλοι και του χρόνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη