Μέτρα πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου









 Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2018, ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Φλοίσβου Λουτρακίου στα πλαίσια των δυνατοτήτων του λαμβάνει μέτρα πρόληψης και υλοποιεί δράσεις για αποτροπή κινδύνων προερχομένων από πυρκαγιές.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είχαμε και τη βοήθεια του Δήμου μας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας μας διέθεσε για λίγες ώρες τον καταστροφέα για την αποψίλωση των μεγάλων εκτάσεων

.
Από το ταμείο του Συλλόγου καθαρίστηκαν τα υπόλοιπα κοινόχρηστα τμήματα του οικισμού μας.
 Ζητήσαμε από τους οικιστές μας και τους κατόχους αγροτεμαχίων στην περιοχή μας ,σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις (άρθρο 1, Πυρ/κής Διάταξης αριθ.4/2012, ΦΕΚ 1346/Β΄/25-4-2012), να προβούν άμεσα σε αποψίλωση των ιδιοκτησιών σας από ξερά χόρτα και απομάκρυνση αυτών, καθώς επίσης και απομάκρυνση κάθε άλλου εγκαταλελειμμένου καυστού ή εκρήξιμου υλικού ή αντικειμένου, για αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Επισημάναμε σε όλους, για μια ακόμη φορά, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Πυροσβεστικής Διάταξης και αφορούν: επιβολή προστίμου, καταλογισμό δαπάνης στην περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού και υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 94, παρ.1, περίπτ. 26, του Ν. 3852/2010), σε περίπτωση μη συμμορφώσεως με τα παραπάνω.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το σύνολο σχεδόν των οικιστών μας και των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων και φέτος ανταποκρίθηκαν στο περιβαλλοντικό μας κάλεσμα, για έναν πεντακάθαρο και ασφαλή οικισμό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρρα και όλους όσους με κάθε τρόπο στήριξαν και φέτος τη μεγάλη αυτή  προσπάθεια.
Ευχόμαστε σε όλους  καλό και ξένοιαστο καλοκαίρι, στον ομορφότερο, ασφαλέστερο και καθαρότερο οικισμό του Λουτρακίου, το Φλοίσβο μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου.
Μάιος 2018


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της