Ενδιαφέρον για τα ιστορικά μνημεία της περιοχής μας και από το εξωτερικό.




www.explorabilia.co.uk 

Οι προσπάθειες μας για την προβολή και αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων της περιοχής μας , Ρωμαϊκή Έπαυλη , Γερμανικά Καταφύγια και Πολυβολεία αρχίζουν σιγά-σιγά να πιάνουν τόπο .

Εκτός από τις οργανωμένες επισκέψεις ελληνικών ομάδων , τώρα αρχίζει να υπάρχει και ενδιαφέρον και από το εξωτερικό.

Τα μνημεία αυτά του Λουτρακίου συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα οργανωμένης πολυήμερης περιήγησης στην Πελοπόννησο , 10-18 Μαΐου 2019 ,του τουριστικού Αγγλικού γραφείου EXPLORABILIA, 
Αυτό προέκυψε ύστερα από τη συνάντηση που είχαμε εδώ στο Φλοίσβο  με εκπρόσωπο του γραφείου αυτού τον οποίο και ξεναγήσαμε στα μνημεία της περιοχής μας τον περασμένο Οκτώβριο, (σχετικό VIDEO).

Εκτός από τη Ρωμαϊκή Έπαυλη που έχει τεθεί υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού και προχωρά η ανασκαφική προσπάθεια, τα υπόλοιπα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και τη φθορά του χρόνου χωρίς κανένα ενδιαφέρον από κάποιο φορέα.
Επικοινωνήσαμε με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Πελοποννήσου που εδρεύει στην Πάτρα,μήπως μπορούσε να γίνει κάτι, αλλά δεν πήραμε καμιά απάντηση, αν βέβαια ενδιαφερόταν η Περιφέρεια ,ο Δήμος ή κάποιος επίσημος φορέας τουρισμού ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Ζητήσαμε από το Δήμο να συμβάλει στον καθαρισμό των μνημείων που θα δεχθούν την επίσκεψη, καθώς και από την υπεύθυνη των ανασκαφών στη Ρωμαϊκή Έπαυλη,κ.Ζωή Ασλαματζίδου να αναλάβει τη ξενάγηση και οι απαντήσεις που πήραμε ήταν θετικές και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Πελοποννήσου που εδρεύει στην Πάτρα αλλά δεν πήραμε καμιά απάντηση, αν βέβαια ενδιαφερόταν η Περιφέρεια ,ο Δήμος ή κάποιος επίσημος φορέας τουρισμού ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Θα ενημερώσουμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους για ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα , για τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών και θα ζητήσουμε, αν φυσικά θέλουν, να συμπεριλάβουν στα προγράμματα τους και την προσπάθεια αξιοποίησης των ιστορικών αυτών μνημείων.

Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φλοίσβου Λουτρακίου













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη