Αντιπυρική περίοδος 2019, μέτρα πρόληψης και καταστολής στο Φλοίσβο Λουτρακίου.

Αρχίζει σήμερα 1η Μαΐου  η αντιπυρική περίοδος για το 2019, που θα είναι αρκετά δύσκολη , αφού οι πολλές βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα τη  μεγάλη χαμηλή βλάστηση.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί ο οικισμός και οι γύρω δασικές εκτάσεις από τις πυρκαγιές.
Τα μέτρα που θα παρθούν θα αφορούν τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή.
Για την πρόληψη θα γίνει για μια ακόμη φορά γενική αποψίλωση της περιοχής, κοινόχρηστων .ιδιόκτητων χώρων, δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας ,καθώς και καθαρισμός και περιποίηση των πεύκων της περιοχής, βέβαια αν κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε τα πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια που διαρκώς μας θέτει το Δασαρχείο Κορίνθου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι από σήμερα απαγορεύεται η καύση κλαδιών και θα πρέπει να απομακρύνουμε κάθε υλικό που θα μπορούσε να δημιουργήσει ή βοηθήσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Για τον τομέα της καταστολής και την προστασία της περιουσίας και των εαυτών μας αποφασίσαμε και ήδη έχουμε προμηθευτεί  5 μεγάλους  πυροσβεστήρες, μάσκες προστασίας αναπνοής και 100 μέτρα λάστιχο που  έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με τον πυροσβεστικό κρουνό της πλατείας μας.
Ένα άλλο μέτρο που αποφασίσαμε είναι και η επιδότηση με 10 ευρώ , που αφαιρούνται από την ετήσια συνδρομή, για προμήθεια ενός πυροσβεστήρα σε κάθε σπίτι, αρκετοί οικιστές μας έχουν κάνει χρήση αυτής της ευκαιρίας και φυσικά θα ανταποκριθούν και οι υπόλοιποι.
Με την πολύ σημαντική βοήθεια στην αποψίλωση της περιοχής που μας παρέχει ο Δήμος και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας που το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, με την συνεργασία και επαγρύπνηση όλων μας , πιστεύουμε ότι και αυτό το καλοκαίρι θα το περάσουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλό μήνα και καλή αντιπυρική περίοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της