Ανακοίνωση του Δήμου για το νερό


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ :έλεγχοι, από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κορινθίας,


Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
Ύστερα από διαπίστωση μικροβιολογικών προβλημάτων που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου εμφιάλωσης Ν. Προβής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κορινθίας, στα άλλα δύο εργοστάσια που εμφιαλώνουν το φυσικό μεταλλικό .......
νερό του Δήμου μας (ΥΔΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΡΑ & PEPSICO-HBH). Οιέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 4 & 5/9/2012 και περιελάμβαναν δειγματοληψίες τόσο από τη Γραμμή Παραγωγής (είσοδος εργοστασίου, πριν το γεμιστικό αλλά και φιάλες έτοιμου προϊόντος), όσο και στις Πηγές Υδροληψίας(γεωτρήσεις ΔΕΥΑΛ-Π Δήμου).
Τα δείγματα εστάλησαν για ανάλυση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν σε εμάς, με τα Α.Π. 3601, 3602 και 3603 έγγραφα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όλες οι μετρήσεις παρουσιάζουν απόλυτη έλλειψη οποιουδήποτε μικροβίου και πληρούν τους όρους που καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία για τα εμφιαλωμένα φυσικά μεταλλικά νερά.
Οι απαντήσεις αυτές αποτελούν την πιο ξεκάθαρη επιστημονική απάντηση σε όσους προσπαθούν να βλάψουν τη φήμη και την ιστορία του Πρώτου Φυσικού Μεταλλικού Νερού της Ελλάδας.
Είμαι αποφασισμένος για την επιβολή της νομιμότητας και της διαφάνειας σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα στο Δήμο. Όσο και εάν αντιστέκονται οι κύκλοι της αδιαφάνειας και του σκοταδισμού, θα τους πολεμήσω με κάθε νόμιμο μέσο, όσο ψηλά και εάν βρίσκονται. Θα ακολουθήσει συνεχής αναλυτική ενημέρωση για όλες τις ενέργειες μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 Κώστας Λογοθέτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της