Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου 3-5 Ιουλίου 2015 - Δελτίο Τύπου
All That Guitar…Όλα αυτά είναι κιθάρα!

Τόσα είδη κιθάρας. Κλασική, φλαμένκο, ακουστική, ηλεκτρική… Και σε κάθε είδος τόσες παραλλαγές. Όλα όμως είναι κιθάρα!
Τόσα είδη μουσικής. Είδη τα οποία δημιουργήθηκαν και βασίστηκαν πάνω σε ένα όργανο. Είδη διαφορετικά μεταξύ τους αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την κιθάρα!

Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου φιλοδοξεί στις τρεις μέρες του να ενώσει αυτές τις μουσικές και τον κόσμο τους. Να συνδιαλλαγούν οι “διαφορετικές” προσεγγίσεις και νοοτροπίες και να γίνουν όλα ένα για την μουσική και την κιθάρα. Τρεις μέρες γεμάτες από μουσικές εμπειρίες μέσα από συναυλίες, σεμινάρια και διαλέξεις από κορυφαίους στο είδος τους Έλληνες κιθαριστές. Εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας και βέβαια ένα παράθυρο στους νέους με συναυλία των διακεκριμένων μαθητών των σεμιναρίων και νέων κιθαριστών που σίγουρα θα πρωτοστατήσουν τα επόμενα χρόνια στην κιθαριστική μουσική σκηνή.

Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου επιθυμεί να γίνει θεσμός σ’ αυτή την μαγευτική πόλη συνδυάζοντας έναν από τους πιο όμορφους και γνωστούς παραθεριστικούς προορισμούς με την γνώση και την καλλιτεχνική δημιουργία. Όλος ο κόσμος της κιθάρας είναι εδώ. Σας ευχόμαστε να τον απολαύσετε!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής

Γιώργος Μπεχλιβάνογλου


Ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Φλοίσβου Λουτρακίου θέλοντας ενεργά να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου αποφάσισε να στηρίξει την οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον καταξιωμένο καθηγητή κιθάρας στη Μουσική Σχολή του Δήμου μας και όχι μόνο, Γιώργο Μπεχλιβάνογλου.

Ο Γιώργος , ένα δικό μας παιδί από το Φλοίσβο , μέλος ενεργό του Συλλόγου μας, με ένα πλούσιο βιογραφικό , με πολλές σπουδές και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες.
 • Ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974. Ξεκίνησε να μελετά κλασική κιθάρα στην ηλικία των 12 ετών. Το 1993 πήρε το πτυχίο του με βαθμό "Άριστα παμψηφεί" από το Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Βασίλη Μαστοράκη και το 1995 το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο» από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη. Ενώ στα ανώτερα θεωρητικά απέκτησε το πτυχίο αρμονίας το 2004 από το ωδείο Σκαλκώτα με καθηγητή τον Μιχάλη Τραυλό. Φοίτησε σε σεμινάρια όπου δίδαξαν σπουδαίοι συνθέτες και κιθαριστές όπως οι: Leo Brouwer, Aniello Desiderio, Thomas Müller Pering, Hubert Kappel κ.α. Τιμήθηκε με τέσσερα πανελλήνια και διεθνή βραβεία σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα (Βόλος, Αρχάνες) και στο εξωτερικό (Las Palmas-Ισπανία, Sinaia-Ρουμανία).

  Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Λιέγης, Sinaia, Craiova, Βόλου, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Κέρκυρας, Βέροιας κ.α.).

  Έχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ορχήστρες και μαέστρους όπως η Συμφωνική της Craiova υπό τη διεύθυνση του Ilarion Ionescu Galati, η Καμεράτα και οι Σολίστες της Πάτρας με διευθυντή τον Αλέξανδρο Μυράτ, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Ορχήστρα των Χρωμάτων με διευθυντή τον Μίλτο Λογιάδη κ.α.

  Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και εμφανιστεί στην τηλεόραση. Το Μάιο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση ως σολίστ με τίτλο “All That Guitar” από την δισκογραφική εταιρία EMI. Τον Ιούνιο του 2014 ηχογράφησε στην Πολωνία με την Orkiestra Kameralna Silesian Art Collective υπό την διεύθυνση του Mateusz Walach το κοντσέρτο του Ελληνο-Πολωνού συνθέτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για κιθάρα και ορχήστρα, το οποίο θα εκδοθεί σε πρώτη παρουσίαση σε δίσκο ακτίνας τον Φεβρουάριο του 2015 με τίτλο “Symbioza”.

  Παράλληλα με την σολιστική του πορεία δραστηριοποιείται και σε μουσικά σχήματα. Έτσι από το 2002 ως το 2008 ήταν μέλος του “Quinteto TANGartO”. Συγκρότημα το οποίο έχει εμβαθύνει στο αργεντίνικο τάνγκο έχοντας κάνει σημαντικές συναυλίες και συνεργασίες με φημισμένους τραγουδιστές και χορευτές από την διεθνή τάνγκο σκηνή.
  Η συνθετική του ανησυχία βρίσκει δρόμο μέσα από το δημιουργικό κιθαριστικό ντουέτο “AnimaCorda” με το οποίο το 2008 εξέδωσαν το δεύτερο CD τους με τίτλο “Lost & Found” από την δισκογραφική εταιρία EMI. Οι AnimaCorda έχουν παρουσιάσει παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 εκπροσωπησαν την Ελλάδα στο European Broadcast Union (EBU) σε μία πανευρωπαική συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Καναδά. Το 2011 συνέθεσαν τη μουσική για την θεατρική παράσταση "Το Ξέφωτο" του Στέφανου Παπατρέχα. Το 2012 τιμήθηκαν από τον συνθέτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με ένα κοντσέρτο για δύο κιθάρες και ορχήστρα, το οποίο έγραψε ειδικά γι' αυτούς και το οποίο ηχογράφησαν και θα συμπεριληφθεί στον δίσκο “Symbioza”. Οι AnimaCorda έχουν επίσης συμμετάσχει, δίνοντας το δικό τους προσωπικό ύφος, στη δισκογραφία πολλών άλλων καλλιτεχνών όπως οι: Μιλτιάδης Πασχαλίδης ("Σπουδή στον Ανδρέα Ροδινό" από το album "Ξένιος – Η Κρήτη εντός μου"), Salina-Γιάννης Κότσιρας ("Πάλι θα στη δώσω τη καρδιά" από το album "Το καινούριο σου όπλο"), Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ("Χορεύοντας σ' αγνωστα μέρη" από το album "Ένας τρελός"). Επίσης έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά και συναυλιακά με πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

  Εκτός από την κλασική και ορχηστρική μουσική, ο Γ. Μπεχλιβάνογλου αγαπά ιδιαίτερα το τραγούδι. Έτσι και ως ανεξάρτητος μουσικός έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς όπως οι: Θάνος Μικρούτσικος, Σταύρος Ξαρχάκος, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Χρήστος Θηβαίος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Βασίλης Δημητρίου, Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Πέτα, Σταύρος Λάντσιας, Lucio Dalla, Lara Fabian, Steve Balsamo, Madeleine Peyroux και πολλοί άλλοι.

  Στον παιδαγωγικό τομέα η εμπειρία του είναι μεγάλη αφού από το 1993 έχει διδάξει σε διάφορα ωδεία στην Αττική και εκτός, σε μουσικά γυμνάσια, σε σεμινάρια, ενώ έχει διατελέσει και μέλος κριτικής επιτροπής σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης μαθητές του έχουν διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς αποσπώντας τις πρώτες θέσεις. Σήμερα διδάσκει στο δημοτικό ωδείο Πετρούπολης, στη Μαδριγάλειο μουσική σχολή στην Κόρινθο και στην δημοτική μουσική σχολή Λουτρακίου.

  Τέλος, με τις ερμηνείες του έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους.

 • Εμείς κάνουμε την αρχή με την ελπίδα το πολύ σημαντικό αυτό Φεστιβάλ να αγκαλιαστεί από όλους εδώ στη πόλη μας  να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να γίνεται  ακόμα καλύτερο.
 • Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού τον Τάσο Σακελαρίου που μας παραχώρησε το Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου και έθεσε υπό την Αιγίδα του Δήμου την προσπάθεια μας αυτή με ότι αυτό συνεπάγεται.
 • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου - Λουτρακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου