Εξαιρετικής ποιότητας τα θαλάσσια ύδατα στο Δήμο Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων

Posted on  by tvtv

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ΛουτρακίουΗ μέχρι πρόσφατα ισχύουσα νομοθεσία, περιοριζόταν στη χρήση της περιοδικής παρακολούθησης συγκεκριμένων μικροβιολογικών παραμέτρων στα νερά, ως αποκλειστικού εργαλείου για την τεκμηρίωση της καταλληλότητας των υδάτων για κολύμβηση. Η γενικότερη κατάσταση του χερσαίου τμήματος, τόσο ως προς τις δραστηριότητες που επιτελούνται όσο και ως προς την επάρκεια των μέτρων αποτροπής της απόρριψης ρυπαντικών φορτίων, που δυνητικά μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα των υδάτων, δεν συνυπολογίζονταν. Την αδυναμία ήρθε να θεραπεύσει η κατάρτιση του Μητρώου Ταυτοτήτων των Υδάτων Κολύμβησης.
Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στόχος του Μητρώου Ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης, είναι η περιγραφή και παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών των ακτών, η αναγνώριση των πηγών ρύπανσης που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των νερών και η αξιολόγηση του μεγέθους των επιπτώσεων. Το μητρώο ταυτοτήτων αποτελεί οδηγό για την επιλογή των κατάλληλων μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της μόλυνσης στα νερά κολύμβησης και επιτρέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αντίστοιχων πόρων.
Τα αποτελέσματα της κατάρτισης, κατόπιν κατάθεσης του αντίστοιχου
φακέλου από το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στο Μητρώο Ταυτοτήτων των Υδάτων Κολύμβησης, όσον αφορά τις ακτές του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων (Λουτράκι, Λίμνη Ηραίου Περαχώρας, Ίσθμια, Άγιοι Θεόδωροι) κατατάσσουν την
ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων του Δήμου, στην κατηγορία «Εξαιρετική Ποιότητα».
Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων, για την καλύτερη ενημέρωση σας:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη