Έπεσε η αυλαία της 5ετούς ανασκαφικής προσπάθειας.


Πριν αρχίσει τα νέο πενταετές πρόγραμμα ανασκαφών.
Ευχόμαστε να μην ξαναδούμε τα μνημεία σε αυτήν την κατάσταση.






Έπεσε σήμερα η αυλαία μιας 5ετούς ανασκαφικής προσπάθειας στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου, η οποία ξεκίνησε το 2012 ύστερα από μια δεκαετή εγκατάλειψη.
Από την πρώτη στιγμή ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Φλοίσβου Λουτρακίου, ο Σύλλογος μας στήριξε με κάθε τρόπο τη νέα ανασκαφική προσπάθεια των τελευταίων 5 χρόνων.
Με αγορά εργαλείων , τοποθέτηση πινακίδων,ειδικά τα πρώτα δυο χρόνια που δεν υπήρχε κάποια χρηματοδότηση, με εθελοντική βοήθεια, με συνεχείς πιέσεις και παρεμβάσεις σε δήμο , σε φορείς και ιδιώτες , σε μέσα επικοινωνίας προκειμένου να προβάλουν και να συνδράμουν την προσπάθεια , τιμήσαμε του εθελοντές με μια σπουδαία εκδήλωση στην πλατεία μας με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες παρόντες.
Καταφέραμε ακόμη να εξασφαλίσουμε άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και να διοργανώσουμε την πρώτη συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο και πολλά πολλά άλλα που σκοπό είχαν την προβολή του μνημείου αυτού προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και κάποια στιγμή να αξιοποιηθεί προς όφελος της περιοχής και του δήμου μας γενικότερα.
Ευχόμαστε η προσπάθεια να συνεχιστεί και να εστιασθεί αυτή τη φορά και στη συντήρηση και προστασία των ευρημάτων , μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.

Φλοίσβος Λουτρακίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη