Πρόταση για εκδήλωση ενημέρωσης για την ανάγκη κατάργησης της πλαστικής σακούλας.Ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Φλοίσβου Λουτρακίου εμπράκτως έχει αποδείξει  την μεγάλη του ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πολλές  δράσεις που στοχεύουν  την προστασία του.
Στις δράσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και αυτές που σκοπό έχουν την περιβαλλοντική ενημέρωση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό είχε προγραμματιστεί στις 8 Ιανουαρίου και μια ομιλία από περιβαλλοντολόγο επιστήμονα στο Φλοίσβο με κύριο θέμα την ανάγκη κατάργησης της πλαστικής σακούλας και μάλιστα θα μοιράζαμε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκομένους πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.
Η καιρικές συνθήκες που επεκράτησαν τη μέρα αυτή δε μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε την τόσο σημαντική εκδήλωση αυτή.
Παίρνοντας αφορμή από την " Πρόσκληση Συμμετοχής στη Διαβούλευση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό",από το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού "ΑΡΙΩΝ", σκεφτήκαμε ότι μπορεί η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο μας και συγκεκριμένα με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος , στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών, στο Πνευματικό Κέντρο ή στη Βιβλιοθήκη Λουτρακίου .
Την πρόταση αυτή την είχαμε κάνει και στην Κοπή της Πίτας μας παρόντος του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Σωτήρη Πέρρα ο οποίος  έδειξε ενδιαφέρον και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα δρομολογηθεί.Πρόσκληση Συμμετοχής στη Διαβούλευση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους Δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς, πραγματοποιούμε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας:
  • Στην προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,
  • Στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,
  • Στην κατάθεση προτάσεων στη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. 
Στα πλαίσια της εκστρατείας θα γίνουν πολλές δράσεις, όπως:
α) ενημέρωση χιλιάδων μαθητών γυμνασίου - λυκείου,
β) παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλαπλών χρήσεων,
γ) πραγματοποίηση διαδικτυακής διαβούλευσης για τοπικά μέτρα πολιτικής μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας,
δ) δύο σεμινάρια εκπαιδευτικών, και
ε) εκδηλώσεις σε 6 Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου και πολλές άλλες ενέργειες δημοσιοποίησης.
Στο link: http://ecorec.gr/ecorec/index.php Πείτε την γνώμη σας για την μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό, παρουσιάζονται τα εν δυνάμει μέτρα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοσθούν και μπορεί ο ερωτώμενος να καταχωρεί την εκτίμησή του, για κάθε μέτρο πολιτικής, για το εάν συμφωνεί ότι μπορεί να εφαρμοσθεί στο Δήμο του.
Το ερωτηματολόγιο μπορούν να το απαντήσουν από τους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και από όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
Παρακαλείστε στο τέλος να δηλώσετε εάν κατοικείτε ή όχι σε Δήμο του Κορινθιακού Κόλπου και ποιος είναι αυτός ο Δήμος.
Πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν μπορούσατε να προωθήσετε το παρόν e-mail σε όλες τις επαφές σας με την προτροπή να διαθέσουν 5 μόνο λεπτά για να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή εικόνα από τις προθέσεις των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε ένα στατιστικά σημαντικό δείγμα απαντήσεων.
Εννοείται ότι και εσείς μπορείτε να το απαντήσετε.
Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, τα δεδομένα που συλλέγονται ανώνυμα και οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας.
Τα αποτελέσματα από την έρευνα θα δημοσιοποιούνται σταδιακά κατά την διάρκεια των δράσεων της εκστρατείας και στο τέλος των δράσεων θα δημοσιοποιηθούν συνολικά στα ΜΜΕ.
                                                                                                              Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη