Ημερίδα από τους "Ενεργούς Πολίτες Λουτρακίου" για την προστασία από το φαινόμενο των τσουχτρών.








Πραγματοποιήθηκε χθες 24 Φεβρουαρίου 2018 , στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου ημερίδα που διοργάνωσαν οι "Ενεργοί Πολίτες Λουτρακίου για την προστασία Κορινθιακού Πατραϊκού " για την προστασία από το φαινόμενο των  τσουχτρών.
Δυο πράγματα καταλάβαμε από αυτά που μας ανέπτυξαν οι πολύ καλοί επιστήμονες ομιλητές, πρώτον ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή μελέτη για την βιοποικιλότητα του Κορινθιακού και το δεύτερο ότι το φαινόμενο της τσούχτρας αν δε συμπληρώσει τον κύκλο του , που συνήθως είναι τρία χρόνια, δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με κανένα τρόπο .
Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, που και αυτοί δεν είναι σίγουροι όπως τονίστηκε εκεί  και αυτό το καλοκαίρι θα μας ταλαιπωρήσουν οι τσούχτρες.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, πέφτει ο κλήρος στους Δήμους του Κορινθιακού και του Πατραϊκού που πλήττονται από το φαινόμενο αυτό, να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη δύσκολη κατάσταση τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δε γνωρίζουμε τις ενέργειες των άλλων Δήμων, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι ο δικός μας εδώ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια με τους συνεργάτες του και οφείλουμε αυτό να το αναγνωρίσουμε αλλά η λύση δύσκολη , χρονοβόρα και ακριβή.
Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται και με το δίκιο τους, βλέποντας τα έσοδα τους να μειώνονται συνεχώς.
Εκτός από την απόχη που συνέστησε σε κάθε λουόμενο , εκπρόσωπος της Κυβέρνησης προχθές στην Κόρινθο στη συνάντηση για τον Κορινθιακό στο Δίκτυο Νατούρα, καλό είναι να απαιτηθεί από όλους τους Δήμους που πλήττονται από το φαινόμενο των τσουχτρών κάποια σοβαρότερη αντιμετώπιση από την Πολιτεία.
Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων που τόσο παραστατικά περιγράφει ο Δήμαρχος μας στο παραπάνω βίντεο.

Είμαστε σίγουροι ότι στο  Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018 στην Τρίπολη όπου θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός όλα αυτά θα συζητηθούν.

Ένα ακόμα συμπέρασμα και μάλιστα πολύ θετικό που βγήκε από τη χθεσινή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου είναι ότι το περιβάλλον έχει αρχίσει να αποκτά φίλους , φίλους σημαντικούς τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα που εθελοντικά κάνουν προσπάθειες να το κρατήσουν ζωντανό, βοηθώντας το να αναπνεύσει. Πολλούς τέτοιους φίλους είδαμε στη χθεσινή μας συνάντηση.

Βλέπουμε τις τόσες σημαντικές δράσεις των Αυτοδυτών Λουτρακίου, βλέπουμε και τις σημαντικές επίσης εξορμήσεις καθαριότητας από εθελοντικές ομάδες εντός και εκτός του ιστού της πόλης μας.
Βλέπουμε και άλλα πολλά που μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι κάτι αλλάζει προς όφελος όλων μας.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη