Ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τις πυρκαγιές στο Φλοίσβο Λουτρακίου
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 στις 20.00 στην πλατεία του Φλοίσβου η προγραμματισμένη ενημέρωση των κατοίκων από τον υποδιοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας κ. Βασίλη Καλέα για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τις πυρκαγιές.

Και αυτή η εκδήλωση που οργάνωση το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή και την παρακολούθησαν και κάτοικοι από άλλους οικισμούς.

Για μια ακόμη φορά δεχθήκαμε συγχαρητήρια από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μας και για τα μέτρα πυροπροστασίας που λαμβάνουμε και που χάρις σε αυτά , την καλή ρυμοτομία και τις αποστάσεις μεταξύ των οικιών δύσκολα η πυρκαγιά , όπως τόνισε, μπορεί να μας κτυπήσει την πόρτα αλλά δε θα μπει μέσα.

Έγινε υπόδειξη ασφαλούς σημείου  συγκέντρωσης και αναφέρθηκε στα μέτρα προσωπικής ασφάλειας στην περίπτωση της πυρκαγιάς, κατάλληλα ενδύματα , παπούτσια και μάσκες προστασίας από τον καπνό.

Αποφασίσαμε από το ταμείο του Συλλόγου να προμηθευτούμε μάσκες για όλους  που θα βρίσκονται στο γραφείο μας. Επίσης θα τοποθετηθεί και σειρήνα κινδύνου στον οικισμό μας.

Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης έγινε και ένας ακόμη καθαρισμός της περιοχής .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας το Σωτήρη Πέρρα για την πολύ καλή συνεργασία σε θέματα της αρμοδιότητας του και τους οικιστές μας που πάντα στηρίζουν και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας.

Ευχαριστούμε τον Υποδιοικητή Βασίλη Καλέα για την πολύ καλή ενημέρωση καθώς επίσης και τον απερχόμενο Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Βασίλη Γεροβασίλη για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα του θέση στην Πυροσβεστική Κορίνθου.
Ελπίζουμε και ο αντικαταστάτης του να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον και ζήλο για την προστασία του δασικού μας πλούτου.

Ευχαριστούμε και τον Εθελοντικό Σύλλογο Πυροπροστασίας Λουτρακίου που παραβρέθηκε και μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια σε όλους.

Ευχόμαστε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού  , να μη ζήσουμε άλλες καταστροφές και τα μάτια μας δεκατέσσερα στο πράσινο της περιοχής μας , στην ομορφιά και το οξυγόνο μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Φλοίσβου - Λουτρακίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη