Δράσεις πυροπροστασίας στον οικισμό Φλοίσβου Λουτρακίου.

Όπως όλοι γνωρίζετε από την 1η Μαΐου 2019 αρχίζει η αντιπυρική περίοδος και θα πρέπει και αυτήν τη χρονιά να μας βρει πανέτοιμους και να έχουμε πάρει  όλα τα αναγκαία  μέτρα πυροπροστασίας στον οικισμό μας .
Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Π.Υ. είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός των αγροτεμαχίων από τους ιδιοκτήτες από τα ξερά χόρτα και υλικά που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα μεριμνήσει για τη δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας με τις γειτονικές δασικές εκτάσεις, τον καθαρισμό της πλατείας , των δρόμων και άλλων κοινόχρηστων χώρων.
Μια ενέργεια που θα γίνει για πρώτη φορά είναι το καθάρισμα των πεύκων της περιοχής από τα χαμηλά κλαδιά προκειμένου να προστατευθούν τα δένδρα από μια κάποια μικρή πυρκαγιά.
Το Δασαρχείο Κορίνθου ενέκρινε την ενέργεια μας αυτή με την προϋπόθεση να υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των ιδιοκτητών, τις οποίες και συγκεντρώνουμε.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού που είχαν ως αποτέλεσμα εκτός από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή αλλά και την απώλεια πολλών ανθρωπίνων ζωών μας κάνει να βλέπουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα πράγματα και να παίρνουμε όσο  το δυνατόν περισσότερα μέτρα προστασίας.
Στο Γραφείο του Συλλόγου μας αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχουν πυροσβεστήρες , φαρμακείο πρώτων βοηθειών και ατομικές μάσκες για την προστασία της αναπνοής.
Ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει είναι η διαχείριση των  υπολειμμάτων από τα κλαδέματα αυτής της εποχής.
Μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αφού ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, επιτρέπεται η καύση αυτών. Σε περίπτωση που δε θέλετε να προβείτε σε αυτήν την ενέργεια , υπάρχει και η λύση ενοικίασης μεταλλικού κάδου από ιδιώτες.
Αν χρειάζεστε συνεργείο για καθαρισμό και αποψίλωση ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δ.Σ. του Φλοίσβου.

Με τη συνεργασία όλων μας και με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και αυτήν  τη χρονιά, είμαστε σίγουροι ότι θα περάσει και αυτό το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα για την περιοχή μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Φλοίσβου Λουτρακίου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη