Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου, Ανοικτό Αρχαιολογικό Πάρκο με θέα τον Κορινθιακό.


Μια ιδέα , με μόνο αληθινό τον Κορινθιακό.


Ξεχάστε την εικόνα ενός ψυχρού περιφραγμένου , αρχαιολογικού χώρου με ενημερωτικές ξεθωριασμένες πινακίδες.

 Αυτό που επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε να πραγματοποιηθεί εδώ στη Ρωμαϊκή Έπαυλη του Λουτρακίου , είναι ένα ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ με θέα τον Κορινθιακό, μέσα στο οποίο τα συντηρημένα και αναστηλωμένα μνημεία προβάλλονται  στο ίδιο χώρο που δημιουργήθηκαν, όπου εύκολα ο επισκέπτης θα μπορεί να κατανοήσει την αρχική τους χρήση και να διαπιστώσει με ποιο τρόπο όλα αυτά συνδέουν το παρελθόν με το παρόν, όπως για παράδειγμα ,τα καταπληκτικά σπουδαία λουτρά, το "Αρχαίο Σπα" της Ρωμαϊκής Έπαυλης, με το σημερινό Λουτράκι του θερμαλισμού.


 Παράλληλα τονίζεται το φυσικό κάλος του χώρου, με κατάλληλες παρεμβάσεις δημιουργούνται χώροι περιπάτου, αναψυχής και πρασίνου, με έμφαση στη χλωρίδα της περιοχής καθώς και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

 Αυτόν τον πανέμορφο χώρο , το στολίδι της περιοχής και ολόκληρου του Δήμου,θα μπορούν όλοι ελεύθερα να τον απολαμβάνουν και βέβαια οι γείτονες πρώτοι από όλους.

Από το 2012 που ξανάρχισαν οι ανασκαφές, αποφασίσαμε, με τη σύμφωνη γνώμη των οικιστών μας, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο  αυτή την προσπάθεια για να μπορέσουμε να δούμε μια ώρα γρηγορότερα ,πραγματικότητα ένα σπουδαίο έργο, πολιτισμού, ομορφιάς και ψυχαγωγίας στην περιοχή μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου


Αυτές τις εικόνες αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη