Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας στο Φλοίσβο ΛουτρακίουΠραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον οικισμό μας συνάντηση μεταξύ του Διοικητή του Πυροσβεστικόυ Κλιμακίου Περαχώρας Χρήστο Μακρή και μελών του Δ.Σ. του Φλοίσβου Λουτρακίου.

Ο Διοικητής αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου Κώστα Μεταξά και επισκέφθηκε τον οικισμό μας προκειμένου να δει από κοντά τις ενέργειες που κάνουμε  και τα μέτρα πυροπροστασίας που κάθε χρόνο λαμβάνομαι εδώ και για μια ακόμη φορά εισπράξαμε τα συγχαρητήρια και μάλιστα από τον πλέον αρμόδιο να τα αξιολογήσει και να τα κρίνει.

Με λίγα λόγια, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ύστερα από τη σημερινή συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων είναι ότι αν συνεχιστεί ο καθαρισμός και αποψίλωση του οικισμού και των γύρω δασικών εκτάσεων, ο Φλοίσβος εκτός ελαχίστων σημείων , δεν θα κινδυνεύσει σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Στα σημεία αυτά τα επικίνδυνα που συνορεύουν με τις δασικές εκτάσεις δώσαμε τη μεγαλύτερη προσοχή και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις που θα μπορούσαν και αυτά να προστατευτούν. Οι δεξαμενές που υπάρχουν στα σπίτια που βρίσκονται στις άκρες του οικισμού θα πρέπει να είναι γεμάτες όλη την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθέτηση όπου είναι δυνατόν πυροσβεστικών αντλιών βενζίνης ή πετρελαίου για την περίπτωση διακοπής ρεύματος και αφαίρεση  των κλαδιών που εφάπτονται των σπιτιών, ύστερα από σχετική άδεια από το Δασαρχείο.

Πολύ μεγάλη βοήθεια θα μπορούσαν να προσφέρουν δύο οι μεγάλες  υπερυψωμένες δημοτικές δεξαμενές που υπάρχουν στον οικισμό μας. Βέβαια χρειάζονται κάποια συντήρηση και με μια μικρή τροποποίηση στις βάσεις των μπορεί να τοποθετηθεί και μία ακόμη. Ελπίζουμε η Πολιτική Προστασία του Δήμου να μας βοηθήσει στην προσπάθεια μας αυτή.

Κώστας Μεταξάς 

Πρόεδρος Φλοίσβου Λουτρακίου
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη