Κοπή πίτας 2023 στο Φλοίσβο Λουτρακίου





 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 η προγραμματισμένη κοπή της πίτας για το 2023 στον οικισμό του Φλοίσβου Λουτρακίου.

Ο πολύ καλός καιρός βοήθησε ώστε να γεμίσει η πλατεία μας κόσμο για μια ακόμη φορά. Οι οικιστές του Φλοίσβου στηρίζουν πάντα έμπρακτα το Διοικητικό Συμβούλιο σε όλες τις εκδηλώσεις , αναγνωρίζοντας τη μεγάλη και αδιάκοπη  προσπάθεια που αυτό κάνει για την αναβάθμιση της περιοχής και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μεταξάς, απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους μαζί με τις ευχές αναφέρθηκε και σε αυτά που έγιναν εδώ στον οικισμό τη χρονιά που πέρασε λέγοντας:

"Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην σημερινή κοπή της πίτας μας , να σας ευχηθώ καλή χρονιά  με υγεία πάνω από όλα , σε εσάς και  σε αυτούς που αγαπάτε.






Εύχομαι και ελπίζω η νέα χρονιά
που μόλις άρχισε να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες και μέσα σε αυτήν επιτέλους να τελειώσει ο εφιάλτης των πανδημιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Συνηθίζεται κατά την κοπή της πίτας να γίνεται και ένας μικρός απολογισμός του έργου του συλλόγου στη χρονιά που πέρασε με λίγα λόγια, αυτό θα κάνω και εγώ τώρα χωρίς να σας κουράσω,

Η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά εκλογών για το σύλλογό μας. Θα ήθελα προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε στη θέση αυτή που για 13 χρόνια βρίσκομαι, θέση ευθύνης, διαρκής προσπάθειας  και πολλής δουλειάς.

Η πρώτη πολύ σημαντική απόφαση του νέου Δ.Σ. ήταν η τροποποίηση του καταστατικού μας.  Ο οικισμός μας σε δυο χρόνια κλείνει μισό αιώνα ζωής. Οι  ανάγκες του Φλοίσβου σήμερα είναι τελείως διαφορετικές από αυτές πριν 50 χρόνια και το παλιό καταστατικό ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί σε αυτές. Για τον λόγο αυτές φτιάξαμε ένα σχεδόν από την αρχή νέο καταστατικό εναρμονισμένο με τη σημερινή πραγματικότητα.

Στους σκοπούς του συλλόγου μας, σύμφωνα με το τροποποιημένο νέο καταστατικό μας, σημαντική θέση κατέχουν η αλληλεγγύη, η προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και η ανάπτυξη του εθελοντισμού, εντός και εκτός του οικισμού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που στηρίξατε αυτές τις αλλαγές και υπογράψατε την πραγματοποίηση των. Πριν λίγες μέρες ο δικηγόρος μας ο Γιάννης Λόης μας παρέδωσε εγκεκριμένο επίσημο το νέο σύγχρονο καταστατικό μας.

Κατά τα άλλα, στη χρονιά που πέρασε, όπως και όλες τις προηγούμενες, διατηρήσαμε το Φλοίσβο μας πεντακάθαρο και ασφαλή , δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες.

Έγινε η αποψίλωση όλης της περιοχής, τοποθετήθηκαν νέες δεξαμενές , βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τον οικισμό μας και οι γύρω δασικές εκτάσεις από τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

Όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια προστασίας της περιοχής δε θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχαμε τη δική σας  βοήθεια και συνεργασία, καθώς και  του Δήμου και ιδιαίτερα του φίλου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σωτήρη Πέρρα που πάντα στέκεται δίπλα μας στηρίζοντας τον αγώνα που κάνουμε  προκειμένου να διατηρούμε καθαρό και ασφαλή τον οικισμό μας και τις γύρω περιοχές. Βλέπεται πως είναι η πλατεία μας, πριν δυο μέρες ήλθε ο ίδιος με ανθρώπους και τη φρόντισαν και σήμερα μας τιμά με την παρουσία του εδώ. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα.

Κοντά μας βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο Περιφερειακός Σύμβουλος και φίλος Γιώργος Πετρίτσης που και αυτός πάντα ανταποκρίνεται και προσφέρει τη στήριξή του σε ότι του ζητήσουμε, από όποια θέση κι αν κατέχει. Σε ευχαριστούμε φίλε Γιώργο Πετρίτση που πάντα μας βοηθάς και μας τιμάς με την παρουσία σου στις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε επίσης το Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Χρήστο Μακρή, Λουτρακίου  καθώς και την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Λουτρακίου για την πολύ καλή συνεργασία και τη χρονιά που πέρασε.

Επίσης για να μη γίνει παρεξήγηση, προσωπική πρόσκληση δε στείλαμε σε κανέναν, η εκδήλωση ανακοινώθηκε, ήταν ανοικτή  και μπορούσε να παρευρεθεί όποιος θα ήθελε.

Σας ευχαριστώ και καλή χρονιά και πάλι.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη